Articole adăugate recent

Coaliția Globală pentru Educație – formată din UNESCO, UNICEF, Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (PAM) și Banca Mondială – formulează  noi recomandări în perspectiva redeschiderii școlilor în siguranță.

Henrietta Fore, directorul executiv al UNICEF: „Adâncirea inegalităților, sănătatea precară, violența, exploatarea copiilor prin muncă și căsătoriile timpurii sunt doar câteva dintre pericolele pe termen lung ce amenință copiii care nu au acces la școală. Știm că, cu cât stau mai mult copiii departe de școală, cu atât șansele să o reia vreodată sunt mai mici. Dacă nu includem printre priorități redeschiderea școlilor, atunci când se va putea realiza acest lucru în siguranță, este posibil să asistăm la un regres devastator al progreselor din domeniul educației”.

David Beasley, directorul executiv al PAM: „În țările cele mai sărace, copiii depind adesea de școli pentru a beneficia de singura masă pe zi. Dar, cum multe școli sunt acum închise din cauza Covid-19, 370 de milioane de copii nu mai au acces la aceste mese nutritive ce oferă o șansă la supraviețuire familiilor sărace. De asemenea, nu mai beneficiază de asistența medicală care li se acordă de obicei în școli. Acest lucru poate avea repercusiuni pe termen lung, prin urmare, în momentul redeschiderii școlilor, va fi crucial să se reia mesele școlare și serviciile medicale, care pot chiar stimula copiii cei mai vulnerabili să revină la școală”.

Audrey Azoulay, directorul general al UNESCO: „În timp ce numeroși elevi rămân în urmă cu studiul din cauza închiderii îndelungate a școlilor, decizia referitoare la momentul și modul în care se pot redeschide unitățile școlare, deși departe de a fi una simplă, ar trebui să constituie o prioritate. După remedierea situației la nivel sanitar, va fi nevoie de un întreg set de măsuri pentru ca niciun elev să nu rămână în urmă. Aceste orientări oferă o îndrumare completă guvernelor și partenerilor în vederea facilitării redeschiderii școlilor pentru elevi, cadre didactice și familii. Avem un scop comun – protecția și promovarea dreptului la educație ale fiecărui elev”.

Jaime Saavedra, directorul global pentru educație al Băncii Mondiale: „Odată ce va începe redeschiderea școlilor, prioritatea va fi reintegrarea elevilor în structurile școlare în condiții de siguranță și într-un mod ce permite reluarea procesului de învățare, mai ales în cazul celor care prezintă cele mai mari lacune. Momentul respectiv va fi unul critic, fiind rampa de lansare a unei noi normalități ce ar trebui să fie mai eficace și mai echitabilă. Pentru gestionarea procesului de redeschidere, va trebui ca școlile să fie puse la punct în plan logistic, cu personal didactic pregătit. De asemenea, vor avea nevoie de planuri specifice pentru a asigura recuperarea cunoștințelor în cazul elevilor celor mai defavorizați. Orientările oferă un cadru pentru acțiuni viitoare la care se raportează principalele agenții ONU”.

Sursa: tribunainvatamantului.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Din China, începe iarăși. Va fi din in ce în ce mai rău. Aici curentul electric este raționalizat, iar oamenii mănâncă la lumina telefoanelor mobile
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here