Articole adăugate recent

Un artist susţine că a reuşit să elucideze misterul în care este învăluită de aproape 500 de ani cunoscuta operă de artă Mona Lisa. Ron Piccirillo a făcut ultima descoperire în „ancheta artistică” asupra pictorului Leonardo Da Vinci.

El susţine că în tabloul Mona Lisa, cunoscut şi sub numele de Gioconda, se pot vedea capete de animale. Ron Piccirillo susţine că în fundalul tabloului se pot vedea un cap de leu, o maimuţă şi un bivol „plutind” în jurul capului, iar un crocodil şi un şarpe se întrezăresc pe partea stangă a corpului Giocondei, relatează mediafax.ro

Ron Piccirillo a declarat că descoperirea a fost posibilă datorită maestrului Leonardo da Vinci, care a lăsat scrise o parte dintre tehnicile de pictură în jurnalele sale.

Cel mai probabil, noua teorie va da naştere unor serii de controverse printre criticii de artă, care au venit de-a lungul timpului cu diferite ipoteze despre zâmbetul enigmatic al Mona Lisei. Piccirillo susţine că a găsit imagini similare ascunse şi în tablouri ale altor pictori din Renaştere, precum Tiţian şi Rafael.

Pictorul a observat imaginile în momentul în care a întors tabloul la 45 de grade înspre stânga.

„În momentul în care am observat bivolul mi-am zis «O Doamne!». Pe urmă am realizat că eu chiar descoperisem ceva important. Pur şi simplu nu puteam să cred ce am în faţa ochilor. Am realizat că asta este ceea ce căutam”, spune el.

Piccirillo susţine că a descoperit crocodilul şi şarpele urmând întocmai instrucţiunile din jurnalul lui DaVinci: „Este uimtor pentru că toată lumea credea că DaVinci nu a scris nimic despre Mona Lisa, dar se pare că a scris”.

Tabloul se află în momentul de faţă expus în Muzeul Luvru din Paris. Opera este protejată de o sticlă incasabilă, după ce tabloul a suferit daune serioase în urma unui atentat cu o soluţie acidă, iar câteva luni mai târziu un vizitator a aruncat în el o piatră.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Puțini oameni știu că lumea s-a schimbat mult când, la începutul anilor '50 s-a decis ca muzica sa fie ascultată la frecvența de 440 Hz. Aceasta vibrație nefirească, dizarmonică la nivel subtil a dus la o stare de război în subconștientul omului și a maselor
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here