Conducătorii auto, cu mașini mai vechi de 12 ani, ar putea primi bani și panouri solare de la stat, dacă renunță la ele

0

Conducătorii auto cu mașini mai vechi de 12 ani ar putea avea noi beneficii dacă renunță la vechea mașina, cel putin asta prevede un proiect înregistrat recent la Senat, ce are ca scop eliminarea autovehiculelor foarte vechi si poluante. Conducătorii ar putea primi in schimb bani de la stat pentru a-si achiziționa panouri solare, o centrala termica, sau alte surse alternativ/ecologice.

Concret, proiectul de act normativ prevede acordarea unui voucher valoric pentru achizitiva de panouri solare, centrale termice putin poluante si surse alternativ/ecologice, cu condiția ca solicitantul sa predea la un centru autorizat de colectare o mașina veche si poluanta. Voucherul va avea valoarea de 4.500 de lei, iar mașina predata trebuie sa îndeplinească condiția vechimii, care trebuie sa fie mai mare de 12 ani.

Potrivit avocat.net, campania va viza atât persoanele fizice, cât si persoanele juridice, care nu au mai solicitat si alte fonduri de la Agentia Fondului de Mediu. Aceasta campanie se va suprapune Programului National Rabla si nu-l va înlocui. Doritorii au la dispoziție 30 de zile pentru a achiziționa produsul dorit si trebuie sa justifice achiziția prin factura fiscala. De asemenea, voucherul nu poate fi înstrăinat sau folosit pentru achiziționarea altui produs.

Pentru a intra in vigoare, proiectul trebuie sa fie aprobat de Parlament, de promulgare si de publicarea in Monitorul Oficial. Află mai multe pe avocatnet.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here