Cu ce s-a ales România? Unde au ajuns banii de la privatizarea a 7500 de întreprinderi?

1

Ca urmare a privatizărilor, statului român i-au revenit niște bani care au fost cheltuiti într-un ritm alert. Până în anul 1989 România deținea câteva sectoare industriale care făceau concurență multor firme de renume din lume. După revoluție lucrurile s-au schimbat radical.

Au dispărut giganții industriali  Sidex, Petrom, RAFO, Republica, IMGB sau Electroaparataj. Astfel, peste 3 milioane de oameni au rămas fără un loc de muncă. Unii au plecat peste hotare sperând să găsească locuri de muncă în meseriile lor sau în alte domenii.

Banii încasați pe cele 7500 de uzine privatizate au fost risipiți fără rost. Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR, ne arată într-un unde au ajuns 7 miliarde de euro obținute de statul român.

– 50% din sumă: o parte s-a dus pe salarii și pensii, iar 15% s-au dat la investițiile finanțate din fonduri europene

– 50% a fost folosită pentru plata datoriei publice. O parte se mai află încă în conturi pentru a plăti datorii.

document

Sursa: activenews.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

1 COMENTARIU

  1. Noi am depus actiunile la Societatea Comerciala Muntenia SA din Giurgiu deoarece aveam un spatiu comercial inchiriat de la ei si ne au fortat oarecum mana .dupa cativa ani am vrut sa scoatem dividente si ni sa spus ca societatea a fost cumparata de o societate care avea conturile osfor prin nu stiu cu insule iar in tara numai 1%. Se mai poate face ceva sa ni se dea dividente?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here