Acesta a fost primul clip din istorie încărcat pe Youtube. Iată numărul vizualizărilor strânse

Cea mai folosita platforma de video sharing din lume!

0

YouTube este în prezent cea mai cunoscută platformă video pe care utilizatorii pot urca materiale video și vizualiza videoclipuri din întreaga lume. Iată care este istoria YouTube și cum a început acest proiect, conform producției video a canalului de youtube National Geographic.

Se estimează că YouTube are în prezent mai mult de un milion de miliarde de vizualizări într-un an și că în fiecare minut se publică aproximativ 300 de ore de conținut video.

Platforma online YouTube a fost înfiinţată în februarie 2005 de trei foşti angajaţi ai PayPal – Chad Hurley, Steve Chen şi Jawed Karim -, iar, în noiembrie 2006, a fost cumpărată de Google pentru 1,65 de miliarde de dolari.

Pe 14 februarie 2005, platforma online YouTube a fost lansată, iar, pe 23 aprilie, un clip de 18 secunde încărcat de utilizatorul Karim, denumit „Me at the zoo”, a devenit primul videoclip distribuit al site-ului.

Aceste cifre explică reputația pe care site-ul YouTube a dobândit-o de-a lungul timpului ajungându-se a se afirma că „dacă un videoclip nu este pe YouTube, înseamnă că nu există” scrie hotnews.ro.

Iata si primul clip din istorie, încărcat pe youtube pe 23 aprilie 2005. Click pe clip pentru a vedea numărul de vizualizări.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here