Au uimit Italia! Cum au reușit 8 români sa strângă milioane de euro. Făceau și 100 de mii pe noapte

Opt români care făceau parte dintr-o grupare specializată din furturi din bancomate au uimit anchetatorii italieni prin sumele uriașe pe care reușeau să le retragă ilegal din bancomate.

0

Membrii grupului sunt acuzați că au obținut milioane de euro prin așa numita metodă “cash-trapping”, prada ajungând până la 100.000 de euro pe noapte. Loviturile erau date în mai multe zone din Italia, anchetatorii enumerând drept ținte Emilia-Romagna, Veneto, Lombardia, Toscana și Lazio.

Nouă persoane (opt români și un italian) au fost reținute în Bologna, Forli, Prato, Roma și Taranto, iar alte 47 sunt cercetate pentru implicare în această rețea care i-a uimit și pe anchetatori.

Grupul era condus de patru români și un italian născut în Ravenna. Infractorii foloseau câte un card ATM valid în care făcuseră câte două găuri, pentru a îl putea scoate ulterior din aparat. De asemenea, ei introduceau în fanta de eliberare a banilor câte o plăcuță metalică de care erau lipite două cârlige de mici dimensiuni.

Practic, membrii grupării mergeau la ATM și începeau să retragă bani de pe card. În timpul tranzacției, ei anulau solicitarea, iar bancomatul încerca să tragă înapoi suma deja eliberată. Însă cele două cârlige împiedicau acest lucru.

Drept urmare, infractorii ridicau banii, dar ATM-ul nu înregistra tranzacția, iar pe card apărea același sold ca și înainte.

Procurorii au intrat pe fir ca urmare a unor plângeri depuse de grupul bancar Unicredit și Banca Popolare de Emilia-Romagna.

După deschiderea dosarului au avut loc 18 percheziții, iar persoanele suspectate de implicare în rețea au fost puse sub acuzare pentru asociere în vederea comiterii de infracțiuni, fraudă prin sisteme informatice și fraudă prin utilizarea cardurilor de credit, scrie metropolisweb.it, citat de reteauadestiri.ro.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here