Cum poți afla dacă ATM-ul bancar pe care-l folosești are sau nu montate dispozitive electronice pentru clonarea cardurilor?

0

Un expert în securitatea bancară, obişnuit să verifice fiecare ATM înainte de a încerca să retragă bani de pe card, a avut o surpriză neplăcută la folosirea unui ATM plasat pe o stradă des circulată dintr-un mare oraş european.

Deși sunt greu de detectat pentru utilizatorii de rând, dispozitivele pentru clonat carduri montate pe ATM-uri publice au un punct slab: trebuie să poată fi îndepărtate rapid, atrăgând cât mai puţin atenţia celor din jur.

Folosind  un bancomat compromis, Benjamin Tedesco – expert al companiei de securitate Carbon Black – ne arata cum poate fi descoperit un dispozitiv de clonat carduri, trăgând doar de accesoriul din plastic montat în dreptul slotului pentru card.

Dispozitivul care citește banda magnetică a cardului de credit se potriveşte perfect cu designul ATM-ului pe care este instalat, singurul indiciu sesizabil fiind o urmă lăsată de adezivul pentru fixare aplicat neglijent.

Sursa: go4it.ro

 


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here