Cum poţi prepara singur penicilina?

1

Pâinea şi portocalele sunt două dintre alimentele cel mai frecvent întâlnite în bucătărie. Dar ştiaţi că aceste două alimente sunt capabile să producă penicilină dacă sunt, pur şi simplu, lăsate să mucegăiască?

Credeţi sau nu, mucegaiul verde dezgustător care se dezvoltă pe suprafața pâinii este, de fapt, ceea ce cunoaştem sub denumirea de Penicillium.

Haideţi să ne gândim la o situaţie ipotetică: Te afli într-o excursie, într-un loc izolat, împreună cu un prieten. El se răneşte la un picior. Pe măsură ce trec orele, rana se infectează. Se ştie că astfel de infecţii pot duce la probleme medicale grave, cum ar fi pierderea piciorului sau chiar decesul, dacă sunt netratate. Ce poţi face în condiţiile în care nu ai acces la medicamente sau la consumabile medicale moderne? Iată o modalitate ieftină şi uşoară prin care poţi salva viaţa prietenului tău:

  • Ia pâine şi pune-o într-o pungă.
  • Las-o până încep să se formeze sporii.
  • Ia apoi bucata de pâine întreagă şi rupe-o în bucăţi mai mici.
  • Pune bucăţile rupte înapoi în aceeaşi pungă, sigileaz-o şi aşaz-o la lumină pentru a se obţine uniditate în interior, prin aburire.
  • Urmăreşte formarea mucegaiului şi nu scoate bucăţile înainte ca aproape toată cultura de mucegai să capete culoarea verde, ca în imaginea de mai jos:penicillin

Mucegaiul se dezvoltă în mai multe faze: mai întâi este alb, apoi albastru şi, în cele din urmă, devine verde. Zonele în care mucegaiul verde a crescut mai mult indică faptul că acesta s-a maturizat şi conţine „doze de penicilină”. Acum, după ce ai obţinut mucegaiul verde, poţi începe să-l utilizezi ca tratament. Iată câteva moduri de utilizare:

Opțiunea A (administrare internă): Umple o cană cu bucăţi de pâine mucegăită şi adaugă apă caldă (nu clocotită). Amestecă-le bine şi apoi consumă-le. Repetă dozele după acelaşi tipar ca şi dozele de penicilină. Atenţie! În timp ce se formează mucegaiul, cresc şi bacterii nu tocmai benefice pentru organism. De aceea, vor fi şi efecte secundare, dar o diaree sau un stomac deranjat sunt probleme mai puţin grave comparativ cu o infecţie majoră. Nu mai punem la socoteală şi gustul teribil pe care îl are preparatul. Important este că acest remediu a fost folosit încă din timpul civilizaţiilor antice şi a dat rezultate.

Opțiunea B (administrare externă): Separă cu atenţie mucegaiul format pe bucăţile de pâine! Curăţă rana, apoi aplică această „pudră” pe suprafaţa întregii plăgi. Pansează rana uşor şi repetă acest proces în mod regulat.

În mod asemănător poţi folosi şi mucegaiul verde format pe coaja portocalei (foto).08

Dacă eşti alergic la penicilină, poţi folosi mierea de albine sau propolisul, care au importante proprietăţi antiseptice.

Fireşte, aceste metode se pot folosi numai în situaţii extreme, când nu ai acces la un cabinet medical sau la o farmacie.

Sursa: anonhq.com

 


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

1 COMENTARIU

  1. Cred ca acesta e siteul cu cele mai multe ineptii pe mm patrat. Penicilina din mucegai de paine? Asta zicea rusia ca fac detinutii lor, de destepti ce erau. Sunteti cu lantul sarit. Citit cartile despre alexander Fleming. Mucegaiul util e unul foarte rar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here