Cum recunoști un parfum original de unul contrafacut

Replici mai mult sau mai puțin reușite și reinterpretări care de multe ori păcălesc ochiul și nasul. Cum reușim totuși să distingem dintre un parfum original și unul contrafăcut?

0

Dacă în modă se copiază/replică/clonează absolut orice, mai ales în ceea ce privește modelele marilor case, în domeniul frumuseții cea mai afectată categorie rămâne cea a parfumurilor.

Sunt câteva lucruri care dau de gol imediat un parfum fals. În primul rând ambalajul. Majoritatea caselor mari își împachetează în țiplă parfumurile. Iar ambalajul acesta este perfect mulat pe cutie, strâmt, încât chiar și dacă marginile s-au desfăcut (deși puțin probabil), această țiplă va rămâne bine fixată pe cutie. De multe ori am rupt pur și simplu folia de plastic care ambala cutia, pentru că nu exista nicio șansă să scot cutia altfel, atât de bine era fixată pe cutie.

Replicile au țipla de cele mai multe ori pusă în grabă, subțire, nefixată corespunzător, încât cutia aproape joacă în “îmbrăcămintea” transparentă. Este un prim semn de întrebare asupra originalității parfumului.

Există însă și branduri care nu își ambalează în țiplă produsele, în general casele de parfumerie ceva mai accesibile la preț, din observațiile mele. Și atunci trebuie căutate și alte elemente de siguranță pentru verificarea originalității. Trecem la cutie.

Cutiile parfumurilor originale sunt din carton de bună calitate, iar cel mai adesea numele brandului și al parfumului sunt embosate (scrise în relief) pe cutie. Sunt cazuri în care ambalajele au scrisul șters sau se ia vopseaua de pe cutie. Deja nu mai vorbim de semne de întrebare aici, cu siguranță parfumul este un “fake” în aceste cazuri. Alte semne că parfumul nu este original: numele parfumului sau al brandului este scris greșit, litere inversate, de exemplu. Culoarea logo-ului este greșită, la fel dimensiunea sa sau felul în care este poziționat numele brandului pe cutie.

Pentru că am obiceiul să păstrez și cutiile produselor pe care le folosesc până la epuizarea (sau expirarea) lor, vă pot spune că în cutie există ambalajul intern (din carton gofrat de cele mai multe ori) care ține sticla parfumului suficient de fixă cât să nu se deterioreze. Dacă agitând puțin cutia simțiți că sticla nu este deloc fixată și joacă mult prea mult, ca și cum cutia este prea mare, există un semn de întrebare asupra originalității.

Am trecut testele de mai sus, dar există încă dubii. Verificăm dacă există o corespondență între codul inscripționat pe fundul cutiei și codul de pe fundul sticluței. Dacă nu sunt identice sau unul dintre ele nu există, vorbim de un “fake”.

Toate testele de mai sus trecute. Capacul. Dacă nu stă bine fixat pe sticluță, e posibil să vorbim de un parfum contrafăcut. Există desigur posibilitatea ca o cutie strivită/aruncată să fi deteriorat capacul, dar atunci trebuie să existe semne de crăpare pe el. Capacele parfumurilor originale nu au joc în general, deși sunt unele flacoane, ceva mai futuristice, care pot forma impresia unui produs contrafăcut.

La acționarea atomizorului parfumul original nu se prelinge pe lângă manșon și pulverizează într-un voal fin, uniform. Dacă pulverizarea se face în jet, neuniform, cel mai probabil vorbim de un fake.

Rezistența, persistență, aromă. Acestea sunt lucruri foarte personale, ce țin de fiecare piele și de multe ori parfumurile originale nu persistă pe unele persoane și au o aromă modificată pe persoane diferite. În schimb, parfumurile marilor case sunt create în straturi (de obicei note de vârf, de mijloc și de bază) și se etalează în etape. Notele de vârf sunt cele care se simt imediat după aplicarea parfumului și se duc rapid, durează puțin, de ordinul minutelor de cele mai multe ori. Notele de mijloc sunt cele care își fac loc după primul impact, cel al notelor de vârf, iar acestea pot dura câteva ore. Notele de bază sunt cele care rămân la final pe piele și se impregnează de cele mai multe ori și în haine, durând chiar și câteva zile (cu condiția să existe o ceartă cu dușul).

Parfumurile contrafăcute sunt în general liniare. Miros la fel de la început la final, fără să existe subtilitățile de arome care se fac simțite o dată cu trecerea orelor.

Nu este de ignorat nici locul de unde este achiziționat parfumul. Într-adevăr, parfumurile originale se vând în parfumerii agreate de casele producătoare, însă există și alte surse de încredere, de cele mai multe ori cu prețuri mai mici decât parfumeriile consacrate.

Sursa: beautybyjules.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here