Articole adăugate recent

Moș Crăciun reușește să intre pe horn fără să fie văzut sau auzit, în condițiile în care parcurge tot Globul într-o noapte. Acest lucru ar putea fi explicat prin Teoria Relativității, arată Playtech.ro.

Nu foarte mulți oameni l-au asociat pe Moș Crăciun cu noțiunile de fizică, însă un cercetător crede că teoria relativității poate explica anumite lucruri în legătură cu personajul respectiv.

Unele persoane sunt de părere că minciunile în legătură cu cine aduce, de fapt, cadourile copiilor pot avea efecte negative asupra psihicului lor. De cealaltă parte, unii dintre cercetători îmbrățișează mitul și îl văd ca pe o oportunitate de a învăța.

Nu este prima oară când omenirea încearcă să folosească știința pentru a înțelege mai bine unele aspecte cu privire la Moș Crăciun. Dr. Katy Sheen,din cadrul Universității Exeter, a declarat că multe dintre componentele mitului au sens, în cazul în care este luată în considerare Teoria Relativității. La începutul lunii decembrie, Sheen și-a prezentat descoperirile la un eveniment pentru copii.

„Să viziteze 700 de milioane de copii în 31 de ore, ar însemna să călătorească cu 10 milioane de kilometri pe oră, dacă vrea să ofere cadouri tuturor copiilor”, a spus aceasta într-o declarație.

În acest stadiu, efectele relativității speciale ar începe să fie resimțite, iar una dintre primele consecințe ar fi contractarea renilor și a călăreților în direcția de mers. În condițiile în care hornurile nu mai reprezintă probleme standard ale unei case, Katy Sheen a sugerat că o astfel de contractare ar fi de ajutor în timpul coborârii.

Vitezele relativiste ar avea și un efect extrem de interesant: echipa lui Moș Crăciun ar părea mai albastră când s-ar apropia și mai roșie, atunci când s-ar îndepărta. Confuzia culorilor ar putea fi explicația pentru care aceștia nu au fost văzuți. Cât despre modul în care Moș Crăciun reușește să atingă asemenea viteze, Sheen a dat de înțeles că nu poate oferi încă o explicație adecvată.

Anul trecut, un efort similar a explicat fenomenul nasului roșu a lui Rudolph și că acesta are mai mult sens dac îl punem în lumina a ceea ce am descoperit recent: viziunea renilor se adaptează în funcție de schimbările sezoniere.

Sursa: Playtech.ro

 


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here