Cum să scapi de amendă după ce ai fost tras pe dreapta de politie

0

Articole adăugate recent

Orice conducător auto a fost, măcar o dată, oprit de poliţie, fie pentru un control de rutină, fie pentru încălcarea regulilor de circulație pe drumurile publice. Nu uita că şi poliţiştii sunt oameni şi că, uneori, ai șanse să scapi şi fără amendă sau cu o amendă mai mică dacă ai în vedere următoarele sfaturi:

– Recunoaşte-ţi greşeala! – S-a demonstrat faptul că o greșeală recunoscută şi asumată te poate salva de amendă.

– Este mult mai indicat să invoci motive emoţionale de genul: mă simt rău, merg la spital la o rudă, mi-am lăsat copilul singur casă,  decât să apelezi la motive puerile de tipul „Mă grăbeam!”

– Prezintă actele fără a fi recalcitrant
Sunt şoferi care fac pe şmecherii, purtând discuţii lungi cu agentul, spunând că ei nu au făcut nimic, că nu au greşit, că nu semnează niciun proces verbal, că vor face contestaţie şi că nu dau niciun act. În final, se ajunge la acelaşi lucru: lucrurile se complică şi şoferul primeşte o amendă mult mai mare. Dacă şoferul are actele pregătite şi le înmânează agentului, situația se schimbă. Polițistul poate da un avertisment sau amenda cea mai mică.

– Mai mult decât atât, dacă îi spuneţi poliţistului „Va mulţumesc că va faceţi datoria şi că ne ţineţi în siguranţă” mai mult ca sigur veți scăpa de amendă.

Sursa:b1.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here