Problemele legate de somn pot afecta sănătatea noastră, deoarece acestea au numeroase efecte negative asupra organismului în general. Știm bine cât este de stresant să fii în pat și să te răsucești când pe o parte când pe alta, fără a adormi, știind că dimineața următoare te vei trezi la fel de obosit sau mai rău. Oamenii care se confruntă cu aceste probleme au încercat, cu siguranță, numeroase metode și tehnici pentru a obține un somn odihnitor, dar de multe ori acele metode nu dau rezultate și problema persistă.

Din punct de vedere medical, insomnia reprezintã existenţa unor dificultăţi de adormire, atunci când îţi ia mai mult de 45 de minute ca să adormi. Existã însã şi alte tulburãri ale somnului, înrudite între ele:  treziri frecvente şi imposibilitatea de a adormi la loc,  trezirea dimineaţa devreme şi senzaţia de obosealã dupã o noapte de somn.

Astăzi vă vom detalia o tehnică simplă și eficientă pentru a rezolvă rapid problemele de somn.

Aceasta metoda, cunoscută sub numele de tehnică 4-7-8 a fost descoperită de Dr. Andrew Weil și este inspirată de exercițiile de respirație și de cele din yoga conform andreilaslau.ro.

Această tehnică simplă, eficientă și, desigur, naturală vă poate ajuta să adormiți în doar 1 minut, așa că dacă aveți probleme cu insomnia vă poate ajuta să eliminați problemele de somn, urmând câțiva pași simpli.

Dacă doriți să încercați tehnica 4-7-8 va explicăm cum să procedați:
Întindeți-va pe pat și relaxați-va.
Expirați pe nas timp de 4 secunde.
Păstrați aerul în plămâni timp de 7 secunde.
Expirați pe gură timp de 8 secunde.
Repetați exercițiul de încă trei ori, până când adormiți.

Cel mai important aspect al acestei tehnici, conform spuselor doctorului Weil, este să vă concentrați pe respirație în mod corespunzător si să expirați și inspirați profund, acest lucru va avea un efect pozitiv asupra creierului, va relaxa mintea și va reduce frecvența bătăilor inimii, responsabile cu inducerea somnului.

Această tehnică de control al respirației este o metodă străveche practicată de către unele culturi orientale, iar doctorul Weil a simplificat-o și a pus-o în aplicare obținând rezultate pozitive.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Raport al Ministerului Sănătăţii: Mii de decese cauzate de Covid-19 nu au fost raportate oficial
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here