Nu mai lăsați copiii sa stea în poziția W. Nu este deloc benefică și poate duce la afecțiuni grave

0

Nu este foarte neobișnuit să vedem copiii stând în poziția W. Chiar avem impresia că acest lucru înseamnă că ei sunt mai flexibili decât alţii. În realitate, această poziţie nu este deloc bună pentru copii şi poate duce la afecţiuni grave.

Poziţia de şezut în W îi împiedică să-şi transfere greutatea şi să facă ceea ce medicii numesc „rotaţia trunchiului”. Practic, copiii nu vor putea să se rotească, să se întindă şi să apuce lucruri aflate în apropierea lor.

Rotația trunchiului este esențială pentru copii, atunci când  învaţă cum să se coordoneze bilateral. Aceste abilităţi motorii sunt necesare pentru dezvoltarea capacităţii de a-şi susţine echilibrul şi de a preveni căderea.

Coordonarea bilaterală este întreruptă atunci când copiii stau în această poziție. De asemenea, poate întârzia dezvoltarea altor abilități motorii, cum ar fi coordonarea mână-ochi, săriturile și aruncarea.

La fel de grav este şi faptul că poziţia în W poate atrofia muşchii şoldului şi ai piciorului, provocând probleme ortopedice, cum ar fi  „degetele de porumbel” (degetele îndreptate către interior) sau dureri pelvine pe măsură ce cresc.

Urmăriţi videoclipul de mai jos pentru a înţelege mai clar pericolele la care sunt expuşi copiii care stau într-o astfel de poziţie:

Sursa: Simple Organic Life


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here