Mii de bărbaţi din toate colţurile lumii, de toate condiţiile sociale şi toate religiile, se înrolează în Legiunea străină, o legendă vie care-i aşteaptă pe cei ce sunt pregătiţi să-şi desăvârşească destinul sub stindardul celui mai celebru corp militar din istoria militară a omenirii.

Concurenţa e acerbă, doar unul din 12 oameni fiind acceptat, scrie jurnalul.ro.  Este singura instituţie din lume care îi dă omului o a doua şansă, indiferent de ce s-a întâmplat până atunci. Recrutul îşi lasă în urmă întreaga viaţă, îşi părăseşte familia şi prietenii, intrând într-o nouă comunitate. Vine în Legiune şi o ia de la început, renaşte, fără a fi întrebat prea multe despre ce a făcut. Chiar semnează un contract sub un nou nume. Acceptă să-şi dea viaţa pentru noua familie. În primele trei săptămâni se fac testări riguroase, apoi urmează 16 săptămâni de antrenament.

Condiţiile în care se desfăşoară pregătirea legionarilor sunt extrem de dure. În timpul antrenamentului, legionarii mărşăluiesc pe o distanţă de 40 de kilometri având în spate echipamentul militar şi arma aferentă, a căror greutate combinată variază între 25-30 kg, în funcţie de anotimp şi tipul de misiune. Tradiţional, în timpul marşului, legionarii cântă „Le Boudin”, cel mai cunoscut cântec al Legiunii, vechi de peste 100 de ani.

La fel de importantă este deprinderea tehnicilor de luptă corp la corp. În acest scop, legionarii au dezvoltat un sistem de luptă care cuprinde elemente diverse de karate, jiu-jitsu, kung fu, silat şi sambo. Nu este vorba de practicarea unei arte marţiale propriu-zise, ci mai degrabă de însuşirea celor mai eficiente mişcări folosite în lupta corp la corp.

Antrenamentele sunt deosebit de solicitante atât pentru fizic, cât mai ales pentru psihicul uman. Se urmăreşte eliminarea fricii şi a urii, considerate principalele vinovate în cazul pierderii unei lupte. Printre metodele de antrenament se numără şi expunerea la frig, la foame şi somnul insuficient. Mândria acestui corp al armatei franceze este regimentul de paraşutişti; acesta reprezintă elita Legiunii.

Legiunea Străină are mai multe devize, printre care şi cea inspirată de pe blazonul  Regimentului 3 Infanterie străină: „Legio Patria Nostra”. Noul legionar ştie că are o nouă familie şi că aceasta nu-l va abandona niciodată, fie că este vorba de luptă, fie că e vorba de viaţă în general. Legiunea a avut şi are încă propriile legi drastice care merg de la degradare la închisoare. Funcţionează şi un cod propriu al onoarei, după care  erau judecaţi membrii ei.

Codul de Onoare al Legionarului

Art.1: Legionarule, tu eşti un voluntar care slujeşte Franţa cu onoare şi fidelitate.

Art.2: Fiecare legionar îţi este frate în arme indiferent de naţionalitatea lui, de rasă sau religie.

Art.3: Îţi respecţi tradiţiile şi superiorii. Forţa stă în disciplină şi prietenie.

Art.4: Eşti mândru că eşti legionar. Eşti întotdeauna manierat. Comportamentul tău este demn, dar modest, şi echipamentele tale sunt întotdeauna curate şi ordonate.

Art.5: Eşti un soldat de elită, riguros cu el însuşi. Trebuie să-ţi consideri arma drept cel mai preţios bun. Te menţii în permanenţă într-o stare fizică excelentă.

Art.6: Misiunea este sacră pentru tine. Îţi duci misiunea la îndeplinire în respectul legii, cutumelor de război şi Convenţiilor Internaţionale şi, dacă este nevoie, chiar cu riscul vieţii.

Art.7: În luptă nu acţionezi cu ură sau patimă. Îţi respecţi duşmanii învinşi. Nu-i abandonezi pe legionari, fie morţi sau răniţi, nici propriile arme, în nicio circumstanţă.

Legiunea Străină are în prezent aproape 8.000 de soldaţi, proveniţi din peste 130 de ţări, iar sediul ei este la Au­bagne. În ultimul secol, 30.000 de le­gionari au murit în timpul misiunilor, aceasta şi pentru că gradul de pericol al misiunilor lor este foarte ridicat, legionarii îndeplinind misiuni pe care alte armate obişnuite nu sunt pregătite să le îndeplinească.

Salariul unui recrut este la început de 1000 de euro. După 10 luni de la încorporare ajung să primească 3500 de euro pe lună. Dacă este trimis în misiune sau are funcţia de sergent ajunge să ia şi 5000 de euro net pe lună. Restul costurilor sunt suportate de regiment.

În Legiunea străină sunt şi români care se înrolează benevol, pentru bani sau pentru a fugi de o situaţie la care nu mai pot face faţă. Dintre cei acceptaţi, cei mai mulţi se întorc acasă după stagii dure de ani şi ani în care participă la sute de acţiuni periculoase, la limita dintre viaţă şi moarte. Citeşte continuarea pe jurnalul.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here