De ce cămășile de damă se închid invers decât cele bărbăteşti

Unul dintre motivele pentru care nasturii cămășilor de la femei se află pe partea stângă este acela de a le arăta inferioritatea față de bărbați

0

Articole adăugate recent

Nu ştiu dacă ai observat asta sau nu, însă cămăşile femeilor au nasturii pe partea stângă, în timp ce nasturii cămăşilor bărbăteşti sunt poziţionaţi pe dreapta – Iată care sunt motivele!

Nu se ştie exact din ce cauză nasturii cămăşilor de damă se închid invers în comparaţie cu cei ale cămăşilor bărbăteşti, însă iată câteva posibile cauze:

Pentru a facilita dezbrăcarea pentru alăptat

Având în vedere că majoritatea femeilor sunt dreptace, acestea ţin bebeluşul pe mâna stângă, astfel că mâna dreaptă rămâne liberă. E mult mai uşor să deschizi nasturii cu mâna dreaptă, dacă nasturii sunt pe stânga.

Pentru a uşura munca servitoarelor care îşi îmbrăcau stăpânele

Femeile din înalta societate nu se îmbrăcau niciodată singure, ci aveau servitoare care le îmbrăcau. Aşadar, poziţionarea nasturilor pe partea stângă le ajuta pe acestea să îşi îmbrace şi să îşi dezbrace stăpânele cu uşurinţă.

Pentru că bărbaţii purtau arme

Unele voci susţin că nasturii cămăşilor bărbăteşti au fost mutaţi pe partea cealaltă pentru a facilita desfacerea nasturilor în momentele în care bărbaţii voiau să scoată arma pe care o aveau asupra lor.

Pentru a evidenţia inegalitatea dintre sexe

O lucrare ştiinţifică publicată în anul 1894 de către Havelock Ellis susţine teoria potrivit căreia nasturii plasaţi pe partea opusă la obiectele vestimentare feminine subliniază faptul că acestea sunt inferioare bărbaţilor, neavând îndemânarea acestora.

Sursa: feminis.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here