De ce carnea de pui este cea mai ieftină

0

În zilele noastre,  carnea de pui reprezintă hrana de zi cu zi a celor mai mulţi oameni şi asta pentru că este relativ ieftină în comparaţie cu carnea de porc sau de vită, de exemplu.

Întrebarea este de ce carnea de pui este atât de ieftină, în comparaţie cu alte tipuri de carne. Pentru că un pui care cântăreşte 1,5 kg este crescut cu doar 1 kg de furaje. Pentru că cerealele modificate genetic grăbesc procesul de dezvoltare şi creştere a puilor hrăniţi cu astfel de furaje.

Acest proces este creat şi gândit pentru ca producătorii să beneficieze de un venit cât mai mare într-o perioadă extrem de scurtă de timp.

Dacă întoarcem privirea spre trecut, observăm că prin anii ’50 perioada de dezvoltare a unui pui era de patru ori mai mare decât în prezent. Dacă atunci puiul ajungea pe masa consumatorilor în circa 4 luni, în prezent această perioadă s-a redus până la o lună.

Acest progres tehnologic nu este în totalitate benefic pentru sănătatea umană pentru că toate substanțele chimice introduse în hrana animalelor nu fac altceva decât să pună în pericol viaţa consumatorilor.

Puii care ajung pe rafturile magazinelor, indiferent de eticheta care ne asigură că „Nu sunt injectaţi”, sunt îngrăşaţi artificial şi injectaţi cu substanţe chimice şi hormoni, iar aceste practici nu fac decât să ne distrugă sănătatea: rezistenţa oamenilor la antibiotice, dezvoltarea hormonală precoce în cazul copiilor şi efectele pot continua.

Sursa: incomemagazine.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here