Articole adăugate recent

Vitamina D este necesară pentru fixarea calciului în oase şi are un rol deosebit de important în prevenirea apariției cancerului, a bolilor de inimă, a diabetului şi a creşterii în greutate. Organismul uman o ia din anumite alimente, dar şi din suplimentele alimentare prescrise medical.

Fără vitamina D oasele devin fragile. La copii deficitul de vitamina D poate să cauzeze rahitism, iar la adulţi duce la malformaţii ale oaselor şi la apariţia osteoporozei.

 „Lipsa vitaminei D din organism poate da naştere la probleme cardiace sau la depresie, iar acest lucru se întâmplă în cazul persoanelor vârstnice. Este bine să ştim că vitamina D previne apariţia diabetului, sclerozei multiple, cancerului, bolilor de inimă. O putem prelua din anumite alimente, dar şi din suplimentele alimentare“, afirma medicul de familie Tania Stancu.

Iată câteva alimentele care conţin vitamina D:
– Uleiul de peşte este bogat în vitamina D. O lingură acoperă 300% din valoarea zilnica recomandata de calciferol.

– O porţie de somon ne oferă necesarul zilnic al vitaminei D.

– Laptele trebuie consumat zilnic, iar un pahar ne oferă un sfert din doza zilnică de vitamina D.

– Sucul de portocale conţine vitamina D şi ne ajută organismul să funcţioneze aşa cum este normal.

-100 de grame de ficat de vită sunt necesare pentru a obţine aportul de vitamina D necesar.

– Soia este o sursă de vitamina D şi se poate consuma în orice formă.

– Gălbenuşul de ou are o cantitate importantă de vitamina D, însă medici susţin că trebuie consumat întreg, pentru fixarea vitaminei.

„Există un necesar zilnic de vitamina D de care avem nevoie. La persoanele sub 50 de ani se recomandă 200 UI, 400 UI pentru adulţi cu vârste cuprinse între 50-70 de ani şi 600 UI pentru cei de peste 70 de ani“, a mai spus medicul de familie.

Sursa: adevarul.roVă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Descoperire neașteptată în corpul uman. A fost găsit un nou organ care se află în gât, care va ajuta in găsirea unui tratament contra cancerului
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here