Un tren din Japonia circulă zi de zi pentru un singur pasager ce merge la școală

0

În gara Kami-Shirataki, situată în nordul insulei Hokkaido din Japonia, opresc în fiecare zi doar două trenuri, conform unui orar special, precizează CCTV News.

Totul a început în urmă cu trei ani, când Compania de Căi Ferate din Japonia a decis să-şi suspende serviciile în această zonă din cauza numărului foarte scăzut de călători. Asta până când au observat că o tânără încă foloseşte trenul pentru a ajunge la școală.

Când compania a aflat acest lucru, a decis să păstreze gara în funcţiune până când adolescenta va absolvi liceul. Mai mult decât atât, traseul trenului a fost prelungit cu câteva mile, iar orarul a fost organizat în conformitate cu programul fetei.

Orarul trenurilor în gara Kami-Shirataki.
Orarul trenurilor în gara Kami-Shirataki.

Vestea cu privire la eforturile pe care guvernul japonez le face pentru această tânără fată a fost primită cu entuziasm în rândul oamenilor. „Cum să nu mă sacrific pentru această ţară, când guvernul face asta doar pentru mine?” se menţionează într-un comentariu de pe pagina de Facebook a unei televiziuni japoneze. „Aceasta este semnificaţia unei bune guvernări implementate chiar la nivelul primar. Fiecare cetăţean contează. Niciun copil nu este neglijat!”.

Potrivit CITYLAB, Japonia se confruntă cu o criză demografică. Numărul mic al naşterilor, îmbătrânirea populației și posibilitatea de a pierde o treime din populaţie până în 2060, sunt factori care au contribuit la criza apărută în sistemul feroviar al țării. Stația Kami-Shirataki, care se află într-o zonă rurală din Hokkaido, a pierdut aproape 20 de linii de cale ferată, în ultimele decenii,  raportează Fortune.

Cu toate acestea, în mijlocul problemelor  feroviare rurale japoneze, străluceşte această iniţiativă demnă de lăudat a Companiei de Căi Ferate ale cărei eforturi au ajutat o tânără să meargă la şcoală şi să-şi continue studiile.

Interesul japonezilor pentru educaţie este bine cunoscut în întreaga lume. În Japonia, singura persoană care are privilegiul de a nu se înclina în faţa împăratului este dascălul. Asta pentru că, în concepţia niponă, fără dascăli nu pot exista împăraţi.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here