Descoperire incredibilă. Un cartof îți poate lumina locuința timp de o lună. Privește cum funcționează!

3

Articole adăugate recent

Oamenii de stiinta au făcut o descoperire incredibilă! Cartofii au proprietăți la care nimeni nu s-ar fi gândit vreodată. „Un singur cartof poate alimenta suficiente lămpi LED dintr-o cameră pentru 40 de zile”, susţine Haim Rabinowitch, profesor la Universitatea Evreiască din Ierusalim.

Ideea pare absurdă, dar este bazată pe ştiinţă. Principiile de bază sunt predate chiar în liceu, la orele de fizică, atunci când se demonstrează cum funcţionează bateriile.

Pentru a face o baterie dintr-un material organic ai nevoie de două metale – un anod, adică un electrod negativ, precum zincul, şi un catod, adică electrodul încărcat pozitiv, precum cuprul. Acidul din cartof formează o reacţie chimică cu zincul şi cuprul şi când electronii curg dintr-un material în altul este degajată energia. Acest lucru a fost descoperit de Luigi Galvani în 1780 când a conectat două metale de picioarele unei broaşte, provocând spasme musculare.

Cartofii sunt preferaţii profesorilor pentru acest experiment, însă, spre surprinderea lui Haim Rabinowitch, nimeni nu i-a cercetat ca pe o potenţială sursă de energie. Expertul a aflat prin experimentele sale că dacă fiebri cartofii timp de opt minute, se reduce rezistenţa şi se produce mai multă energie.

„Este un voltaj scăzut, dar suficient pentru a construit o baterie care poate încărca telefoanele mobile sau laptopurile în locuri unde nu există reţea energetică”, mai spune Haim Rabinowitch.

(N.red). Pentru cei care sunt sceptici si poate neîncrezători în reușita acestui experiment științific ii invitam sa urmărească si acest clip video de AICI

Sursa articolului ROMANIATV


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Informații, NEȘTIUTE până acum, despre celebrul laser românesc cu care românii ar fi topit tancurile rusești în anul 1968

3 COMENTARII

  1. ,,un anod, adică un electrod negativ, precum zincul, şi un catod, adică electrodul încărcat pozitiv, precum cuprul” Este tocmai incers: anodul este pozitiv şi catodul negativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here