Experiment în Marea Britanie: Diabetul de tip 2 se poate vindeca permanent printr-o intervenție chirurgicală minoră

0

Astfel, un experiment desfășurat de Universitatea Newcastle din Marea Britanie arată că diabetul de tip 2 se poate vindeca permanent printr-o intervenție chirurgicală minoră.

Medicii britanici au șocat comunitatea științifică cu descoperirea lor. Diabetul se poate vindeca definitiv dacă se extrage mai puțin de un gram de grăsime din pancreas.

Metoda a fost experimentată pe 27 de pacienți obezi (18 dintre ei erau diagnosticați cu diabet de tip 2) tratați în Spitalul Universitar din Newcastle. Toate persoanele au fost supuse unei intervenții chirurgicale minim-invazive bariatrice (a fost montat un inel gastric pentru reducerea absorbției substanțelor nutritive).

După aceste operații  pacienții au pierdut în greutate. Scanările ulterioare au confirmat reducerea  nivelului de grăsime din organism. La diabetici , deși se pierdea din kilogramele în plus nu scădea nivelul de grăsime din pancreas.

Cercetătorii s-au gândit  că o intervenție asupra pancreasului poate avea efect. Au avut dreptate. Rezultatele au fost spectaculoase. Cei 18 pacienții s-au vindecat de diabet.

Diabetul zaharat de tip 2 poartă denumirea de de diabet cu debut la vârstă adultă. În cazul acestei afecțiuni pancreasul produce insulină, uneori chiar mai multă, dar organismul dezvoltă rezistență la efectele insulinei, astfel încât în realitate există un deficit insulinic.

RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

Pe Glob s-a înregistrat o creștere exponențială a acestei maladii, ca urmare a creșterii în greutate a populației.

Până în prezent, se credea că nu există un tratament, iar pacientul trebuia să țină sub control strict glicemia.

Sursa: reporterntv.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here