Doar 5 minute în compania unei femei frumoase pentru unii bărbați ridică la maxim nivelul de hormoni de stres

Cortizolul este produs de organism atunci când acesta se află sub stres fizic sau psihic şi cauzează, adesea, boli de inimă.

0

Cercetătorii de la Universitatea din Valencia au constatat că întâlnirea unei femei frumoase poate fi dăunătoare pentru sănătatea bărbaților, relatează The Telegraph. Doar cinci minute în compania unei femei atractive ridică nivelul de cortizol (hormonul de stres al organismului), arată studiu al Universității din Valencia.

La bărbații care nu consideră că ar putea avea un contact cu femeia respectivă efectul este și mai puternic. Cortizolul este produs de organism atunci când acesta se află sub stres fizic sau psihic şi cauzează, adesea, boli de inimă.

Cercetatorii au testat 84 de studenți de sex masculin, cerând fiecăruia să stea într-o cameră şi să rezolve un puzzle Sudoku. Doi străini, un bărbat şi o femeie, au fost de asemenea în cameră.

În cazul în care străinul de sex feminin a părăsit sala, iar cei doi bărbați au rămas împreună, nivelul de stres al acestora nu a mai crescut. În situația în care un student voluntar a fost lăsat singur cu o tânără, nivelul său de cortizol a crescut.

Concluzia: „În acest studiu, am considerat că pentru cei mai multi bărbați prezenta unei femei atrăgătoare poate induce percepţia că există o oportunitate pentru curtare.”
Cortizolul are şi un efect pozitiv, dar în doze mici. El îmbunătăţeşte vigilenţa. Dozele mari însă agravează afecţiuni medicale ( bolile de inimă, diabetul, hipertensiunea, impotenţa).

Sursa: ziarulprahovaro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here