Televiziunile nu spun nimic de ei. Doi profesori oferă ore de pregătire gratuită pentru elevii care provin din familii sărace

0

Cei doi profesori sunt soț și soție. Ei au ales să pregătească elevii unor familii nevoiașe, fără a se gândi la banii pe care i-ar câștiga din meditații.

Astfel 14 elevi din Iași, care nu îşi permit să plătească meditaţii pentru a se pregati in vederea participarii la examenul de admitere la Medicină, au fost ajutați de soţii Nedea. La fiecare sfârşit de săptămână, sunt pregătiți gratuit la biologie, de către cei doi profesori, relatează adevarul.ro.

Cele două cadre didactice: Mircea şi Nina Nedea sunt profesori de biologie, unul la Colegiul „Costache Negruzzi“, celălalt la Colegiul „Mihai Eminescu“. Ajută pentru al cincilea an consecutiv tineril care visează să ajungă doctori.
În acest an, 14 liceeni s-au înscris la orele de pregătire care se vor desfăşura în fiecare sâmbătă dimineaţa.

„Anul acesta sunt doar 14 elevi înscrişi, probabil se vor mai înscrie pe parcurs. Le doresc mult succes celor care s-au înscris. Ne vedem ca şi în ceilalţi ani, sâmbăta dimineaţa, ca să facem pregătirea“, a spus Nina Nedea.
În decursul celor cinci ani, la meditațiile gratuite s-au înscris 138 de tineri, dar 64 au rămas până la final. Astăzi 50 dintre ei sunt studenţi la Medicină.
„Proiectul acesta va continua, ţinem foarte mult la el. Vrem să ajutăm copiii care chiar au nevoie.

Ne mândrim că unii dintre cei pe care noi i-am pregătit se numără acum printre primii 10 studenţi de la UMF“, a declarat profesorul Mircea Nedea pentru adevarul.ro.
Cei doi profesori spun ca pot beneficia de meditaţii gratuite elevii care provin din familii unde venitul lunar este sub 400 de lei pe membru de familie.

Sursa: greatnews.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here