Articole adăugate recent

Mai multe mănăstiri din Rusia, Ucraina şi Belarus au devenit focare de coronavirus. Au fost afectate, mai ales, cele ai căror stareţi au ignorant pericolul anunţat de autorităţile medicale. La Mănăstirea Sfântul Serghie de lângă Moscova, un fel de adunare generală a monahilor a decis ca, de Paşte (2 mai), să fie folosită aceeaşi linguriţă pentru împărtăşanie. Pe deasupra, credincioşii au putut săruta, liber, crucile, icoanele şi mîinile preoţilor.

Din cei 170 de monahi ai mănăstirii, cel puţin 150 s-au infectat cu noul coronavirus, printre care şi cei doi mitropoliţi, Pitirim şi Paramon. 11 dintre cei infectaţi au ajuns la spital cu pneumonie, iar cinci dintre călugări au decedat. La academia duhovnicească de pe lângă mănăstire a fost depistat un număr mare de infectaţi, deşi, oficial, s-au anunţat doar 52 de cazuri. La mănăstirea de maici Sfânta Treime de lângă Nijni Novgorod, majoritatea celor 500 de călugăriţe au fost infectate. La finalul lui aprilie, mănăstirea a fost pusă sub carantină, fiind închisă vizitatorilor, notează Deutsche Welle

Stareţul mănăstirii Sfânta Elisabeta, de lângă Minsk, Belarus, asemenea preşedintelui ţării, Alexander Lukashenko, a pus la îndoială existenţa coronavirusului, vorbind despre psihoză. Acesta a spus că nu crede în altceva decât în puterile vindecătoare ale Domnului, care ar fi principalul doctor al lumii noastre. În mănăstire, unde de Paşte s-au strans mai mult de 1000 de credincioşi, aproape toţi cei 130 de monahi s-au infectat cu noul coronavirus. Stareţul a ajuns să spună că Dumnezeu i-a pedepsit doar pe acei călugări care aveau păcate. La Mănăstirea Peşterilor din Kiev, Ucraina, toţi cei 200 de călugări s-au infectat cu noul coronavirus, doi dintre aceştia decedând.

Stareţul mănăstirii, mitropolitul Pavel, a refuzat, iniţial, să impună carantină, până când el însuşi s-a îmbolnăvit, ajungând la spital. Părintele Serghei, de la aceeaşi mănăstire, a spus că 90% din populaţia lumii va fi infectată cu COVID-19, aceasta fiind o pedeapsă dumnezeiască pentru păcatele oamen


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Rămâi mut, daca citești aceste declarații ale celor care conduc lumea: "Populația este o problemă politică. Odată ce este scapătă de sub control, este nevoie de guvern autoritar.... pentru reducerea ei..."
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here