După 72 de ani de căsătorie au dezvăluit secretul căsniciei fericite

0

Articole adăugate recent

Ioan și Elisabeta Gonczi formează cel mai longeviv cuplu din Bistrița. Ceea ce îi face speciali este faptul că sunt căsătoriți de 72 de ani. Se mândresc că au patru copii și nu mai puțin de 12 nepoți, care îi vizitează ori de când au ocazia. Pensionarii sunt ambii trecuți de vârsta venerabilă de 90 de ani și au explicat, pentru observatorbn.ro, care este secretul unei căsnicii fericite.

Povestea de dragoste dintre Ioan și Elisabeta Gonczi dăinuie de peste 70 de ani. El are 97 de ani, iar ea e cu șapte ani mai tânără. Pensionarii trăiesc într-o casă simplă și fac eforturi, chiar și în ciuda vârstei înainte, să aibă curtea îngrijită, scrie observatorbn.ro.

„18 ani aveam eu când ne-am căsătorit. Ne-am mutat în Bistrița în `55, din câte țin eu minte. Bistrița era ca o comună. Aici, unde avem acum casa, era doar un câmp. Nu erau blocuri în oraș. Copiii noștri, au venit într-o zi acasă și ne-au spus: o zis învățătoarea că se va face casă pe casă, adică blocuri”, a povestit Elisabeta pentru sursa citată.

Femeia spune că a crescut patru copii de la care au 12 nepoți. Nu crede că există vreo rețetă pentru o căsnicie perfectă, însă a dezvăluit secretul care i-a transformat în cel mai longeviv cuplu din Bistrița.

Nu s-au certat „după apusul soarelui”

„Să ne sfădim, nu ne-am sfădit niciodată. Am mai vorbit cu litere mari, câteodată. Noi am făcut, din tinerețe, o hotărâre că nu stăm certați după apusul soarelui, chiar dacă ne-am supărat, când apunea soarele, imediat ne-am împăcat. Să nu apună soarele pe mânia noastră. Niciodată nu ne-am culcat mânioși, chiar dacă, peste zi, cu litere mari am mai vorbit. Câteodată, în zilele în care vorbeam cu litere mari, seara, când apunea soarele, ne uitam unul la altul și râdeam. Am respectat toată viața acest legământ”, au precizat cei doi soți, care, în iunie au împlinit 72 de ani de căsătorie.

„Să nu te culci mânios unul pe altul, să mănânci sănătos și să nu te intereseze ce e după gardul casei tale”, a povestit bătrânul. Citeste mai mult pe observatorbn.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Topul celor mai toxice iaurturi din supermarket-uri. Iată mizeria ce se ascunde în ele și pe care o dai copilului tău

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here