Strugurii sunt un veritabil elixir al tinereții. Studiile au evidenţiat că sâmburii de struguri sunt bogaţi în substanţe binefăcătoare care, de altfel, se găsesc şi în pulpă şi coajă, dar în cantităţi mult mai mici. Însă uleiul extras din aceşti sâmburi are proprietăţi terapeutice excepţionale.

Potrivit formula-as.ro, extractia uleiului din seminte de struguri este de data recenta, din cauza dificultatilor tehnologice de obtinere a lui. Initial, el a fost fabricat doar in Franta si in Italia si a fost utilizat strict in alimentatie. Apoi a fost utilizat extern, in cosmetica, pentru ca este usor resorbit de piele, pe care o inmoaie si o intinde. Abia la urma a fost luat in vizor de catre industria farmaceutica.

Uleiul de samburi de struguri contine cantitati insemnate de vitamina E si vitamina F, precum si unele minerale: zinc, cupru, seleniu. Dar, mai presus de toate, contine asa-numitele procianidine (prescurtat Opc), care sunt un agent anti-imbatranire de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C. Mai contine substante care ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange si a inimii, care catalizeaza actiunea unor vitamine in corp, care ajuta la tinerea sub control a reactiilor alergice. Cu alte cuvinte, un nou medicament natural s-a nascut de curand.

Efectele terapeutice se obţin numai în urma consumului de ulei de struguri obtinut prin presare la rece. Mai exista un ulei rafinat de samburi de struguri, care se obtine la temperaturi mari, cand sunt distruse, practic, toate substantele active din punct de vedere terapeutic si care, evident, nu este recomandat in vindecare. Uleiul presat la rece din samburi de struguri il gasim in prezent in marile supermarketuri, in raioanele cu uleiuri de import.

Intern, acest ulei se administreaza in primul rand prin alimentatie, fiind un excelent adaos in salate, in sosuri, in diferitele feluri de mancare, ce nu presupun prepararea la foc. Este absolut necesar sa evitam prajirea sau fierberea acestui ulei, pentru ca incalzirea la peste 50 de grade Celsius duce la alterarea proprietatilor terapeutice. Doza zilnica de ulei este de 25-45 de grame, adica 2-4 linguri pe zi, care se pot consuma ca atare, sau in hrana.

Extern este folosit ca solutie de masaj pentru piele, pe care o hraneste, previne uscarea sa, ajuta la mentinerea tineretii si a elasticitatii naturale.

Uleiul din sâmburi de struguri acţionează ca medicament în boli de inimă, boli vasculare, tumori benigne, infecţii diverse, Alzheimer sau afecţiuni dermatologice. De asemenea, reglează colesterolul, tratează hemoroizii, arterioscleroza, artrita, alergiile. Citeşte cum se administrează uleiul din sâmburi de struguri în diferite afecţiuni AICI.



Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Sistemul de învățământ este la un pas de a se bloca. Semnal de alarmă și apel urgent către instituțiile statului
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here