Țara prin care orice lege importantă, ce nemultumește poporul trece printr-un REFERENDUM

Pentru cei ce nu cunosc inca, Elveția este singura țară din lume care nu lasa parlamentarilor libertatea sa decide totul cum vor ei si sa isi faca propriile interese sau ale companiilor straine.

0

Au trecut in Constituție DEMOCRAȚIA DIRECTA ELVEȚIANĂ, prin care absolut toate legile votate in Parlament trebuie sa aibă acordul poporului elvetian, prin intermediul REFERENDUMULUI DIRECT si al REFERENDUMULUI FACULTATIV.

REFERENDUMUL FACULTATIV funcționează prin faptul ca fiecare lege adoptata in Parlamentul elvetian nu poate intra in vigoare decât după publicarea ei timp de 100 zile in Foaia Oficiala, pentru a se vedea reacția poporului la ea. Daca sunt peste 50 000 de cetățeni care se opun unei legi, atunci aceasta trebuie sa fie supusa REFERENDUMULUI DIRECT care are loc de 4 ori pe an.

Constituția Elvetiei specifica ca voința poporului prin REFERENDUMURI este superioara voinței parlamentarilor. Ceea ce decid aleșii poporului trebuie sa fie aprobat de către acesta.

In Romania, va amintesc ca este exact invers. Constituția specifica ca referendumurile (voința poporului), se supune aprobării voinței Parlamentului. Acesta din urma are întotdeauna ultimul cuvânt de spus. Iata deci cum au ajuns o mana de oameni sa isi bată joc de un popor întreg su sa distrugă o țara atât de frumoasa precum Romania !

Romane, nu uita ! Câștigătorii la alegerile următoare, vor avea dreptul legal sa decidă absolut totul despre destinul, soarta copiilor tai, vor avea dreptul sa decidă ce anume vor face cu banii tăi.

Sursa


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here