Faceți cunoștință cu un URIAȘ, recunoscut ca fiind cel mai mare iepure din lume

0
Desi a intrat in Cartea Recordurilor, ca fiind cel mai mare iepure din lume, DARIUS ar putea fi detronat de puiul său, Jeff, acum în vârstă de 1 an (video mai jos).

Pana atunci, Darius cântăreşte 22,2 kilograme şi are o lungime de 1 m si 34 de cm. La varsta de 6 luni, puiul său, Jeff, avea, întins, 116 cm, fiind inca in crestere, potrivit Daily Mail.

Pana in acest moment nu s-a aflat cat a crecut Jeff, insa in urma cu jumatate de an, proprietarii celor doi urecheati din Marea Britanie le-au spus jurnalistilor ei mănâncă fiecare 2.000 de morcovi şi 700 de mere în fiecare an, în valoare de peste 5.000 de lire sterline (aproape 7.000 de euro).

Potrivit  gds.ro, pe lângă legume şi fructe, ei mai primesc şi o mâncare specială pentru iepuri. Proprietara celor doi iepuri, Annette Edwards, de 63 de ani, spune că aşteaptă ziua în care Jeff va deveni cel mai mare iepure din lume. Deşi sunt uriaşi, cei doi urecheaţi sunt foarte prietenoşi.cel mai mare iepure

Sunt cei mai buni prieteni pe care mi i-aş fi putut dori. Sunt prietenoşi chiar şi cu alte animale“, a declarat Edwards.

Cel mai bun prieten al lui Jeff este câinele boxer Kay. Cei doi iepuri sunt atât de mari încât locuiesc într-o cuşcă ocupată iniţial de un ciobănesc german. Cei doi urecheaţi fac parte din cea mai mare rasă de iepure Giants Continental.

Jeff s-a născut după ce Annette Edwards a introdus-o la Darius în cuşcă pe Sally – alt Continental gigant care măsoară puţin peste un metru. „Jeff cred că va depăşi recordul deţinut acum de Darius. El va fi măsurat de veterinar şi apoi Guinness va certifica faptul că a devenit cel mai mare iepure din lume. Chiar dacă sunt atât de mari, costurile de întreținere sunt foarte scăzute. Mănâncă foarte mult fân, nu fac multă mizerie, doar la sfârşitul verii, în perioada de năpârlire, trebuie periaţi foarte bine. Sunt jucăuşi şi prietenoşi şi foarte cuminţi când intră în casă“, a spus proprietara iepurilor uriaşi.

 


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here