Forma amprentelor ne dezvăluie personalitatea

0

Amprentele reprezintă un semn unic de identificare a oamenilor care nu dă greş niciodată. Se formează încă din perioada intrauterină, iar până în cea de 17-a săptămână de sarcină amprentele fetusului sunt deja definitivate. Amprentele nu se pot schimba niciodată, chiar dacă degetele sunt arse. Odată ce noul strat de piele se formează, amprentele își păstrează forma inițială.

Pielea umană prezintă mici crestături, numite dermatoglife, prezente pe degetele de la mâini şi de la picioare, precum şi în palme sau pe tălpi. Dermatoglifele prezente pe buricele degetelor, cunoscute mai popular sub denumirea de amprente digitale, sunt larg folosite încă de la sfârşitul secolului 19 şi începutul secolului 20 pentru identificarea indivizilor.

Însăşi definiţia clasică a amprentelor precizează că acestea sunt „urme lăsate de degete pe o suprafaţă şi care servesc la identificarea autorului unei infracţiuni”.

Cercetările în domeniu au arătat însă că între modelul amprentelor şi tipul sistemului nervos există o legătură strânsă, din care se pot obţine informaţii cu privire la personalitatea fiecărui individ.

Amprentele sunt unice

Unicitatea amprentelor a fost recunoscută în urmă cu două milenii şi este cercetată de mai bine de două sute de ani.

Chiar și gemenii siamezi au amprente diferite. Fiecare dintre noi ne naştem cu un set unic de amprente, deşi specialiştii nu ştiu nici acum cu exactitate la ce ne folosesc acestea. Unul dintre scopurile amprentelor este îmbunătățirea simțului tactil, dar oare din ce cauză fiecare are un set unic de amprente? Nimeni nu poate preciza cu exactitate la ceea ce folosesc amprentele, dar fiind unice, ele au ajutat poliția de-a lungul timpului pentru identificarea criminalilor.

Un alt fapt interesant despre amprente se referă la descoperirea efectuată asupra mumiilor. Chiar dacă mumiile au peste 3000 de ani vechime, specialiștii au descoperit că amprentele se află într-o stare perfectă. Probabil că unicitatea amprentelor oferă o nouă poartă spre dezlegarea misterului asupra organismului uman.

Există şi oameni fără amprente

În lume, există oameni, foarte puţini la număr, care s-au născut fără amprente, datorită unei mutaţii, aceasta fiind o situaţie care creează probleme la controlul de frontieră, dar şi o provocare pentru geneticieni.

Până în prezent, membrii a cinci familii au fost diagnosticaţi cu adermatoglifie (absenţa totală a amprentelor) cauzată de o mutaţie genetică.

Tipuri de amprente

Fiecare deget şi amprenta digitală specifică are semnificaţia lui generală, însă dintre toate amprentele degetelor, cea a degetului mare este şi cea mai importantă. Modalitatea în care amprentele sunt concepute presupune dispunerea unor riduri foarte fine în stratul de piele principal din vârful degetelor. Amprentele prezintă trei tipuri de trăsături diferite: arcuite, circulare şi spiralate. Tiparul amprentelor este codat sub suprafaţa pielii, iar forma acestuia nu poate fi distrusă de leziuni superficiale ale pielii.tipuri_de_amprente_make_1

Ce spune forma amprentelor despre personalitatea noastră?

Amprenta arcuită

Acest tip de amprentă indică forţa vitală, voinţa. Cei care au acest tip de amprentă sunt persoane foarte corecte, oneste, cu un simţ al echităţii foarte dezvoltat. Dispun de o voinţă de fier şi s-au născut cu o foarte mare putere de convingere şi un spirit de autoritate ascuţit. Au nu numai dorinţa de succes, dar şi conştiinţa de sine şi capacitatea de a-l obţine.

Datorită impulsivităţii,  persoanele cu acest tip de amprentă au tendinţa de a-i clasifica în mod eronat pe cei din jur, de a se descotorosi repede de ei dacă i-au dezamăgit.

Caracterul acestor persoane este unul coleric. Dacă ai acest tip de amprentă, eşti o persoană care apreciază arta şi muzica, eşti expresiv şi te foloseşti cât poţi de mult de limbajul corpului pentru a comunica cu cei din jur. Important şi de ţinut minte este că, persoanele cu acestă amprentă sunt extrem de loiale şi nu îşi lasă niciodată prietenii la greu.

Amprenta circulară

Despre amprenta circulară se spune că este amprenta echilibrului, a curiozităţii şi a pasiunii tandre. Dacă amprenta digitală este reprezentată de cercuri concentrice înseamnă că persoana are un fel de a fi rezervat, seducător şi visător în acelaşi timp. Este o persoană sensibilă a cărei carieră stă sub semnul artelor frumoase şi al sensibilităţii. Are o inima caldă şi oricine se poate bizui pe ajutorul său necondiţionat atâta timp cât reuşeste să îl impresioneze din punct de vedere afectiv.

Caracterul unei persoane cu amprentă cu bucle este sangvin. Aceştia detestă munca obositoare şi nu îşi dau interesul când o activitate le provoacă stări de plictiseală sau dezgust. Dacă ai pe fiecare deget acest tip de amprentă, atunci eşti cu adevărat puternic, dar în acelaşi timp visător.

Amprenta spiralată

Amprenta spiralată este amprenta afectivităţii, a voluptăţii şi a neconvenţionalului. Cei care au astfel de amprente sunt persoane cărora le place să se lase purtate de val. Le place să depaşească limitele care li se impun şi să pună lucrurile în mişcare. Vor să pună lucruri noi în aplicare, să reinventeze o altă ordine a lucrurilor. Iubeşte plăcerile senzuale, intelectuale, muzica, dansul, luxul, opulenţa.

Personalitatea celor cu amprentă spiralată este flegmatică. Atunci când vorbeşte, trebuie să te străduieşti să înţelegi ce vrea să spună. Dacă cineva are vârtejuri pe ambele degete arătătoare, înseamnă că s-a născut gânditor. Persoanele cu această amprentă au o personalitatea versatilă şi complexă şi de cele mai multe ori nici măcar nu ştiu de ce sunt în stare să facă.

Surse: bioproiect.weebly.com; ampress.ro; noobz.ro.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here