Articole adăugate recent

Matematicianul Ştefan Mandel a creat o formulă aproape perfectă pentru a câştiga la loterie, revendicându-şi de 14 ori marele premiu şi încasând peste 30 de milioane de dolari. Românul trăieşte acum în Australia.

Mandel a câştigat marele premiu în România, după care a emigrat alături de familie în Australia. Sistemul, însă, era diferit, aşa că matematicianul a avut nevoie de câteva luni pentru a adapta formula.

Deşi oficialii nu au descoperit nimic ilegal în formula sa de joc, s-a considerat că ceea ce făcea Mandel încălca „spiritul jocului”; prin urmare, autorităţile au emis o serie de legi pentru a-l bloca.

Stefan Mandel a reuşit să mai câştige o dată marele premiu, la loteria din Virginia, Statele Unite. El a câştigat peste 30 de milioane de dolari în total.

Iată cei 6 paşi prin care Mandel a reuşit să „păcălească” loteria:

  1. A calculat numărul total de combinaţii posibile – spre exemplu, un joc în care trebuie să alegi 6 numere de la 1 la 40 are 3.838.380 de combinaţii posibile.
  2. A căutat loteriile unde jackpotul era de cel puţin trei ori mai mare decât numărul total de combinaţii (în Statele Unite, fiecare stat are altă loterie).
  3. A strâns suficienţi bani pentru a plăti fiecare combinaţie.
  4. A tipărit milioane de bilete cu fiecare combinaţie posibilă (în trecut, acest lucru era legal; astăzi, fiecare bilet trebuie cumpărat de la sediul loteriei respective).
  5. A trimis biletele printate la sediul loteriei.
  6. A câştigat jackpotul şi şi-a plătit „investitorii” (în 1987, după ce a câştigat un jackpot de 1,3 milioane de dolari, Mandel a rămas doar cu 97.000 de dolari).

Sursa: businessmagazin.roVă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Cum aratӑ un baschetbalist de 2,11 metri lângӑ cel mai înalt om din lume (FOTO)
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here