Fost ministru! In România va fi din ce în ce mai rău. Ăștia din UE ne tratează pe ca pe o colonie în Europa

Marea Britanie, Franța, Portugalia, Spania, Olanda, Belgia sunt puteri care au trăit pe seama altora de sute de ani şi nu trebuie să avem pretenţii de la ei, marea problem a României fiind împărţirea inechitabilă a PIB-ului între muncă şi capital, consider analistul financiar Ilie Şerbănescu.

1

Articole adăugate recent

Pe 1 ianuarie 2017 s-au implinit 10 ani de când România a intrat în Uniunea Europeană, fapt pentru care economistul Ilie Şerbănescu (n.r. fost ministru în Guvernul CIORBEA) a făcut un bilanţ al ultimului deceniu, la solicitarea ziarului Puterea.

Potrivit Eurostat, românii muncesc cel mai mult din Uniunea Europeană şi sunt pe penultimul loc în ceea ce priveşte productivitatea pe ora de muncă. Studiul arată că românii muncesc 8 ore pe zi, cinci zile pe săptămână şi au o productivitate de doar 51,1%.

Ilie Şerbănescu spune că acest lucru se întâmplă deoarece PIB-ul României este inechitabil împărţit între muncă şi capital. Şerbănescu consideră că, dacă sectorului muncă i-ar fi fost alocat 60% din PIB, cum este în Germania, şi nu 30% cât primește acum, atunci salariile românilor ar fi fost astăzi de două ori mai mari.

Expertul apreciază că Europa se află în stăpânirea câtorva mari puteri care ne tratează ca pe nişte colonii.

Acum au pus ăştia din Uniunea Europeană mâna pe Europa, cu excepţia Rusiei, şi ne tratează pe toţi ceilalţi ca pe nişte colonii. Ei (m

arile puteri ale Europei — n.r.) de sute de ani trăiesc pe seama altora. De atunci durează situaţia aceasta. Marea Britanie, Franţa, Portugalia, Spania, Olanda, Belgia sunt nişte puteri care au trăit pe seama altora de sute de ani. Ce pretenţii să avem de la ei?”, spune analistul.

El argumentează că în România va fi din ce în ce mai rău pentru că presiunea colonialiştilor de la Bruxelles va creşte. Adevărata criză este aceea când marile puteri nu mai au întoarcere şi vor să iasă din catastrofă pe seama ţărilor mici, nenorocite.

Sursa: sputnik.md


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
De câte ori pe an au voie sa facă dragoste creștinii adevărați

1 COMENTARIU

  1. Bietul ” analist ec.” , ramas din „epoca de aur ceausista ” cu obsesia ceausului ;” oficinili straine e de vina ” ~ ca noi ne furam pe noi ca prostii si dam cu mita , la altzii” , ca niste degeneratzi …!…Bre Nea Ilie , creste tzi nepotzii si lasa ” fantomele occidentale ” ca ne arata bine , dar noi oligofrenii facem , zicem si ne place ce invatzaram de la bolsevicii stalinisti …!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here