Friedrich von Bohlen, managerul companiei CureVac, despre vaccinul împotriva COVID-19: ,,Produsul nostru are un mare avantaj”

0

Articole adăugate recent

Omenirea este într-o cursă contracronometru pentru găsirea unui vaccin împotriva noului tip de coronavirus. Printre companiile aflate aproape de conceperea unui vaccin împotriva COVID-19 se află şi firma germană CureVac, despre care s-a scris, recent, că a fost contactată de preşedintele american Donald Trump, care a încercat să obţină exclusivitatea asupra produsului.

Friedrich von Bohlen, managerul companiei, a transmis, într-un interviu acordat Deutsche Welle, că punerea unui vaccin pe piaţă depinde de mulţi factori.

Nu sunt clarvăzător pentru a spune când va putea fi folosit vaccinul. În mod sigur, va trebui să mai treacă câteva luni, iar pentru ca vaccinul să fie testat pe oameni va mai fi nevoie de alte luni. Pentru ca acest preparat să ajungă la cei care au nevoie de el cred că va fi nevoie de cel puţin un an, a spus acesta.
Acesta a mai spus că vaccinul CureVac are un mare avantaj.

Dintr-o cercetare anterioară a noastră făcută la prepararea vaccinului împotriva rabiei, ştim deja că, pentru o imunitate totală, unui om îi este de ajuns doar un microgram din produs. Asta înseamnă că doar cu un gram putem vaccina un milion de oameni. Comparativ, în cazul vaccinurilor obişnuite, este nevoie, de multe ori, de 500 de miligrame. Astfel, un gram ajunge doar pentru două doze. Preparatul nostru este foarte eficient şi în aceste cantităţi mici, astfel că poate fi livrat mult mai rapid. Cred că, în a doua jumătate a anului, vom lansa testele clinice. Nu vă pot spune însă când putem obţine licenţa pentru a putea folosi produsul, a încheiat Bohlen.

Înfiinţată în anul 2000, CureVac este o companie biofarmaceutică germană care a dezvoltat o tehnologie nouă pentru a depăşi unul dintre cele mai mari obstacole în calea utilizării vaccinurilor: nevoia de menţinere stabilă fără refrigerare. Tehnologia sa pentru vaccinuri se bazează pe molecule de ARN mesager (ARNm), care stimulează sistemul imunitar. Studiile preliminare au demonstrat că tehnologia poate constitui o reacţie rapidă la COVID-19. În cazul în care va fi demonstrat acest lucru, milioane de doze de vaccin ar putea fi produse la costuri scăzute în unităţile de producţie existente ale CureVac. CureVac şi-a început deja programul de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19 şi estimează lansarea testelor clinice până în iunie 2020.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
De câte ori pe an au voie sa facă dragoste creștinii adevărați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here