Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este forul suprem care avertizează asupra pericolelor legate de epidemii și decide măsurile care trebuie adoptate în situații de o asemenea gravitate – de aceea, ultimul anunț reprezintă o veste excelentă.

María Neira, director al Departamentului de Sănătate Publică din cadrul OMS, a declarat că există șanse minime ca în toamnă să apară un al doilea val al epidemiei cu .

„Am redus considerabil viteza de  astfel încât virusul are șanse mici de supraviețuire, trebuie să fim prudenți totuși. Nu este nevoie de o relaxare excesivă.

Au fost ipoteze legate de un al doilea val, dar această posibilitate este aproape exclusă acum. Suntem și mai bine pregătiți, să vedem cum vor evolua lucrurile. Să sperăm că nu vor apărea alte focare,” a precizat medicul spaniol, potrivit digisport.ro. 

Anunțul este unul extrem de încurajator pentru competițiile sportive programate în această toamnă – fotbalul va putea stabili calendarul pentru noul sezon după încheierea UEFA Champions League și Europa League în august.

Simona Halep va putea participa la US Open și Roland Garros în august și septembrie.

Va reveni Formula 1 cu două Grand Prix-uri, cel de la Silverstone și Hungaroring, urmate de cursa de la Monza.

Atletismul intenționează să organizeze etape de Diamond League în august și septembrie.

Autoritățile sanitare din Romania nu sunt asa de optimiste

Restricțiile impuse de autorități au început să fie relaxate însă pericolul pandemiei nu a trecut încă. Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, avertizează că există riscul să avem un al doilea val de îmbolnăviri din cauza 

Potrivit acestuia, în iarnă riscăm să avem parte de o creștere alarmantă a numărului de infectări cu . Se pare că iarna este mediul propice pentru COVID-19.

„Să vedem cum evoluează situaţia în vară şi dacă ajungem la un nivel foarte scăzut al transmiterii în această vară. În iarnă discutăm de o creştere care e normală pentru toate virusurile cu  respiratorie.

Există această sezonalitate şi pentru gripă şi pentru alte tipuri de coronavirus, cu o  intensă iarna şi scăzută în sezonul cald.”, a explicat Alexandru Rafila.

Populația încă nu a trecut prin boală

Președintele Societății Române de Microbiologie a declarat la Observator că o parte a populației nu s-a imunizat pentru că nu a trecut prin boală, motiv pentru care numărul celor infectați cu coronavirus va crește în anotimpul rece.

”Acest virus probabil va respecta această sezonalitate, pe de o parte, iar pe de altă parte există populaţia care nu a trecut încă prin boală şi care în mod clar nu este imunizată, deci e posibilă chiar şi o creştere a cazurilor în iarnă”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit capital.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Ai noștri au criticat-o, dar medicii englezi îi dau acum dreptate. Schema de tratament a Flaviei Groșan, confirmată de specialiștii din Marea Britanie
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here