Gestul cu o mare însemnătate! De ce polițiștii pun mâna pe mașină când vă opresc în trafic?

0

Atunci cand politistul te opreste in trafic si vine langa masina ta punand mana pe aceasta, sa stii ca nu o face intamplator. Oprirea la semnalul polițiștilor de la circulația rutieră a stârnit de multe ori ample discuții în rândul șoferilor. Puțini au observat însă că oamenii legii au tendința de a pune mâna pe automobilul oprit.

Motivul pentru care face acest lucru este pentru că vrea să îşi lase amprenta pe ea. Amprentele lăsate pe maşină sunt o dovadă că poliţistul a fost aproape de automobil şi că a luat legătura cu deţinătorul acesteia. În caz de urgenţe, şoferul poate fi găsit mai uşor după amprentele lăsate pe maşină, scrie Mediafax.

E drept că în ultima perioadă, odată cu evoluția tehnologiei și cu prezența camerei de luat vederi în bord, polițiștii nu mai pun atât de des mâna pe mașina oprită.

Cum se oprește o mașină în trafic?

Pentru a opri un autoturism, politistul va efectua semnalul de oprire regulamentar cu bratul, pe timp de zi, iar pe timp de noapte, cu bastonul reflectorizant sau a unui dispozitiv cu lumina de culoare rosie. Acesta se poate ajuta de fluier, dacă consideră acest lucru necesar.

Ce îi va comunica agentul șoferului?

Agentul rutier e obligat să comunice șoferului motivul opririi, dar și abaterea comisă și sancțiunea prevazută de lege (dacă este cazul), dupa care trebuie sa intocmeasca documentele de constatare si sa solicite conducatorului auto sa ramana in autovehicul.

Cititi mai multe pe auto-bild.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here