Românii sunt forțați prin lege să consume sare iodată și fac acest lucru prin pâine, preparate din carne și tot felul de alte alimente

8

Românii sunt forțați prin lege sa consume sare iodata, si fac acest lucru prin paine, preparate din carne si tot felul de alte alimente. In toate hypermarket-urile din Romaniaexista zeci de sortimente de sare. Toate de sare iodata. Avem sare romaneasca, sare straina, sare de mare, sare de salina, insa, oricat ne-am stradui, nu gasim nici macar un sortiment de sare care sa nu contina iod.

Explicatia este simpla. Guvernul Romaniei a dat in anul 2002 o hotarare unica in lume. A decis prin lege (HG nr.1904/2006, HG nr. 568/2002), inca din anul 2002, ce trebuie sa manance romanii. Un astfel de act normativ este unic in lume. Guvernul Romaniei a decis in anul 2002 ca trebuie sa fie comercializata doar sarea iodata. Vanzarea sarii fara iod sau refuzul de a introduce sare iodata in paine au devenit contraventii si se sanctioneaza cu pana la 10.000 de lei si inchiderea firmelor.

Asadar, sarea neiodata a devenit marfa de contrabanda si se vinde aproape la fel ca heroina. Singura retea de magazine care poate comercializa sare fara iod este reteaua PLAFAR. Chiar si aici pe pliculetele de sare scrie clar ca vanzarea de sare neiodata constituie infractiune si se sanctioneaza drstic cu amenzi usturatoare.

Suspecta grija asta a guvernantilor pentru sanatatea/tiroida romanilor. Si vorbim despre aceiasi guvernanti care n-au nicio problema cu cantitatea incredibila de E-uri din alimente, caz unic in lume, si care promoveaza intens organismele modificate genetic.

Asemenea experimente cu iodul supraadaugat in sare sau in apa au mai fost trei in lume. Un experiment pe un catun, altul pe o scoala si unul pe o mica insula din Australia. Niciun Guvern nu si-a permis sa faca un experiment pe o natiune intreaga”, spune Pavel Chirila, directorul unei clinici oncologice din Bucuresti.

Explicatia data de oficiali pentru iodarea sarii este halucinanta. Sarea se iodeaza pentru ca suntem o tara de hipotiroidieni, desi statisticile oficiale arata clar ca in Romania sunt inregistrati doar aproximativ 8.000 de hipotiroidieni in cateva zone clar delimitate din tara. Asadar, pentru cei 8.000 de hipotiroidieni este iodata o tara intreaga.

Insa, potrivit unor surse documentate din piata, in spatele acestei crime in masa s-ar afla doar profitul foarte gras al unor fosti prim-ministri si ministri care au promovat legea respectiva, care importa prin diferite firme ale interpusilor, cantitati enorme de iod din Scotia.

Trebuie spus, ca pe langa sarea iodata propriu-zisa, ingurgitam zilnic cantitati uriase de otrava alba pentru simplul motiv ca toti producatorii de alimente, precum mezelurile si painea de exemplu, sunt obligati prin lege sa foloseasca exclusiv sare iodata.

Asadar, nu se pune problema unei alegeri pentru ca nu putem alege intre alimente fara sare iodata si cele cu sare iodata, si suntem fortati sa mancam otrava pe care ne-o da zilnic guvernul. Asta, ca sa nu mai vorbim despre iodul introdus in apa potabila. Cu alte cuvinte, nu prea puteti scapa, oricat ati incerca.

Legislatia in Europa difera de la tara la tara, insa existe diferente majore intre tarile vest-europene si cele est-europene. In state precum Marea Britanie, Franta, Germania, Spania, Suedia, Olanda, nu exista obligatia de iodare a sarii. in schimb, in tari precum Romania, Bulgaria, Bosnia, Croatia si Ungaria, iodarea sarii este obligatorie in retail, panificatie si procesarea produselor alimentare.

CONCENTRATIA DE IOD IN SARE

30 mg iod/kg de sare
50,6 mg iodat de potasiu/kg de sare
39,2 iodura de potasiu/kg de sareRSA HG privind iodarea universala a sarii

Citiți mai multe despre acest subiect pe: badpolitics.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


8 COMENTARII

  1. […] Mezeluri. Asta-i va lovi rau pe multi dintre noi, dar trebuie sa renunțam complet la ele (sau sa consumam doar mezeluri bio, făcute exclusiv din carne, foarte slabe). Majoritatea mezelurilor de la noi sunt pline de chimicale, arome, conservanți, nitriți si potentiatori de aroma, adica torpile pentru orice ficat, nu doar pentru ficatul gras. Inclusiv alimentele considerate sănătoase cândva, gen șuncă de Praga sau cremvurstii trebuiesc eliminate din dieta. Dacă avem ca ingrediente doar carne slaba si niciun conservant, E, potentiator de aroma sau alte porcarii, putem consuma acel produs. […]

  2. de ce sa fii obligat sa mananci ceva ce nu ai nevoie sau nu vrei?bine e sa mananci fara sare,dar daca totusi mananci e buna sarea celtica,sarea de Himalaya dar neiodata,ce panarama sa nu gasesti in magazine sare neiodata,ar trebui astia s-o lase pe madam Kovesi in pace si sa faca CSAT-ul pt treaba asta ca e vorba de sanatatea romanilor

  3. Sarea iodata nu produce cancer… sarea este un E in sine, fiindca eurile sunt prescurtari stiintifice pentru diverse ingrediente (ex: zahar, sare) si toata sarea de mare contine iod de felul ei, doar unele saruri de salina sunt sarace in iod… iar pentru cei ca mine (oameni cu hipotiroidie) sarea iodata este mana cereasca, fiindca ajuta tiroida sa functioneze. Romania este o tara saraca in iod, il avem la mare si cam atat. Din cauza asta a fost creata sarea iodata, si chiar si cu ea eu trebuie sa iau supliment de iod, fiindca nu consum chiar atat de multa sare incat sa imi iau necesarul zilnic de iod din ea (ar trebui sa mananc cateva linguri mari de sare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here