Hârtie obținută din frunze uscate! Tehnologia unică în lume, care transformă gunoiul în „bani”, a fost implementată în Ucraina

0

Proiectul unui elev ucrainean, respectiv o o tehnologie unică de producere a hârtiei din frunze, a fost testat şi implementat în regiunea Jîtomîr din Ucraina.

Primul lot de hârtie a fost obținut la fabrica din regiune, resturile vegetale fiind transformate în hârtie de calitate. În timpul procesului de producție, frunzele sunt mărunțite și prelucrate în vase speciale. Materia primă este încălzită la doar 40 de grade, astfel încât nicio substanță nocivă să nu fie eliberată în aer. Mai apoi, masa obținută este preluată de transportor, uscată și întinsă.

Potrivit dezvoltatorului, hârtia poate fi utilizată pentru ambalarea eco a produselor, cum ar fi ouăle, pentru producerea paielor pentru băuturi, a ghivecelor pentru plante sau foi, toate acestea fiind deja încercate în cadrul fabricii din Jîtomîr.

„Hârtia este formată 50% din deșeuri de hârtie și 50% frunze căzute. Am câștigat opt ​​competiții diferite, în țări precum Kenya, Tunisia, Franța – ideea este pe placul tuturor, pentru că poate transforma gunoiul în bani”, a menționat Valentin Frechka.

A fost nevoie de doi ani de la prezentarea invenției pentru a obține primul lot industrial. „Fibrele din frunze pot să capete o anumită formă exact ca și lemnul”.

Sursa: agrobiznes.md


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here