Articole adăugate recent

Înainte să dai drumul la incalzire trebuie să faci aerisirea caloriferelor. Daca ai pornit deja centrala, nu e nicio problema, poti sa faci aceasta operatiune acum.

Iată pașii ce trebuie urmați:

  1. Daca ai pornit deja centrala, opreste-o. Apoi opreste si robinetii de la colorifere, atat cei pentru tur cat si pentru retur.
  2. Cu ajutorul unei chei speciale pentru aerisit sau a unei surubelnite, incepe aerisirea de la cel mai apropiat calorifer de centrala. Roteste la stanga surubul aerisitorului cu cheia sau surubelnita. La inceput va iesi aer sau aer cu apa. Lasa sa curga vreo 10 secunde pana curge doar apa într-un vas.
  3. Poti ajuta aerul sa iasa din calorifer mai usor, deschide putin robinetul de retur. Asa apa intra prin partea de jos in calorifer si impinge aerul sa iasa in sus si afara. 4. Inchide aerisitorul rotindu-l spre dreapta. Apoi deschide robinetii de tur si retur.
  4. Muta-te la urmatorul calorifer si repeta pasii.
  5. In timp ce scoti apa din calorifere, presiunea in instalatie scade. Poti vedea la manometrul centralei daca presiunea variaza mult. Daca presiunea centralei termice pe gaz scade sub 0,8 bari, va trebui sa deschizi robinetul de umplere al centralei ca sa incarci instalatia.

La centrala pe gaz, presiunea in instalatie trebuie sa fie de 1,4 – 1,5 bari in stationare, iar cand functioneaza sa nu depaseasca 2,5 bari.

Sursa: bzi.roVă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Coaliția Globală pentru Educație: „Cu cât stau mai mult copiii departe de școală, cu atât șansele să o reia vreodată sunt mai mici”. Recomandări pentru redeschiderea școlilor în siguranță
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here