Articole adăugate recent

Lacul Laguna Albastră din localitatea Aghireșu este celebru în toată România pentru apa albastră ca în Mediterană. Culmea este că sunt mulți clujeni care nici nu au călcat pe acolo.

Situat la 30 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca, lacul este vizitat mai mult de localnici pentru că turiști din alte zone au probleme în găsirea unei cazări. Lacul este spectaculos, apa având o culoare de un albastru precum cerul. Laguna Albastră, aşa cum a fost denumit lacul, este străjuită de pietre calcaroase gălbui şi tufişuri de papură de un verde crud, ceea ce îi conferă locului un aspect deosebit.Format pe locul unei foste mine de caolin (argilă albă), ”Laguna Albastră” a aparținut de Exploatarea Minei Aghireşu.

Lacul și-a câștigat numele deoarece apa are o culoare deosebit de frumoasă, rezultată ca urmare a existenţei reziduurilor de caolin care zac pe fundul lacului. În 1995, lacul a secat în urma unor lucrări, dar ulterior apa s-a adunat din nou. În zonă funcționează numai Cabanei Leghia şi a Tabăra de elevi, nefiind amenajate trasee turistice, iar infrastructura rutieră este la pământ.

RECOMANDARE
250 de lei în fiecare lună sunt banii oferiți de Guvern pentru elevi în anul școlar 2019-2020. Aici găsiți actele necesare

Citeste articolul complet pe: stiridecluj.roVă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Guma de mestecat este printre cele mai toxice produse destinate consumului. Ce conține?
loading...

NU RATA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here