Dezvăluiri despre apa îmbuteliată și despre procesul de îmbuteliere la nivel mondial

13

Industria apei îmbuteliate are, în ultimele decenii, o miză extrem de mare. Oamenii sunt priviţi ca simpli pioni, neajutoraţi, transformând în marfă substanţa primordială a planetei. Mai jos urmăriți un documentar inedit, despre escrocheria secolului, in ceea ce privește APA ÎMBUTELIATĂ,  care ar trebui sa ruleze pe toate posturile de televiziune.

Majoritatea oamenilor leagă noţiunea de sănătate şi de apa potabilă, marketingul creând o conexiune între sănătate şi apa îmbuteliată. Aceasta este, însă, o asociere falsă, deoarece recipienţii de plastic sunt profund dăunători, din cauza procesului de fabricaţie, ce presupune utilizarea unor substanţe chimice neurotoxice sau cancerigene.

De asemenea, testele făcute apei îmbuteliate de către laboratoare independente au relevat prezenţa, în aşa-zisa apă pură, ce ne este vândută de aproape de 2.000 de ori mai scump decât apa de la robinet, a altor compuşi toxici, gen toluen sau stiren, resposabili de mutaţii genetice şi implicit de proliferarea cancerului.

Pana in anul 2030, doua treimi din populația lumii nu va mai avea acces direct la apa, se arata intr-un documentar despre cum multinationalele storc bani si din piatra seaca.

Industria apei imbuteliate are, in ultimele decenii, o miza extrem de mare. Banca Mondiala estimeaza piata mondiala de apa potabila la peste 800 miliarde de dolari. Majoritatea reclamelor leaga notiunea de sanatate de apa plata, o asociere care, dupa cum demonstreaza numerosi cercetatori neafiliati corporatiilor, este falsa, in primul rand din cauza recipientilor de plastic, care modifica indicii calitativi ai apei de izvor. Cand aceasta este captata de la un izvor autentic si nu este apa de la robinet reciclata!

Numeroase teste facute apei imbuteliate de catre laboratoare independente au relevat prezenta, in asa-zisa apa pura, ce ne este vanduta de aproape de 2.000 de ori mai scump decat apa de la robinet, a altor compusi toxici, gen toluen sau stiren, resposabili de mutatii genetice si implicit de proliferarea cancerului.

Uneori, apa e mai sigura de la robinet

Specialistii in nutritie atrag atentia ca apa imbuteliata poate fi mai nesanatoasa decat apa de la robinet, care este, oricum, trecuta printr-un proces de filtrare. In plus, apa imbuteliata costa cam de 2000 de ori mai mult decat apa de la chiuveta. In SUA, se cumpara mai mult de jumatate de miliard de sticle de apa in fiecare saptamana. Celebra actrita Demi Moore nici florile nu si le uda cu apa de la chiuveta, incredintata ca acestea s-ar vesteji.

Toate marile orase ale lumii cheltuiesc milioane de dolari pentru a elimina sticlele din plastic pe care le aruncam. Daca acesti bani ar fi folositi pentru imbunatatirea sistemelor actuale de distributie a apei, am putea scapa de obsesia apei imbuteliate. Excursiile pana la izvoarele naturale ar contribui la sanatatea organismului. In Romania, consumul de apa imbuteliata pe cap de locuitor variaza intre 40 si 42 de litri pe an. Romania este a treia tara, dupa Franta si Italia, ca potential de exploatare a resurselor naturale de apa.

Un film documentar, realizat de Stephanie Soechtig, urmăreşte marea afacere a apei îmbuteliate şi dezvăluie modul în care marile corporaţii din industrie afectează cu brutalitate viaţa comunităţilor.

Sursa articolului: filmedocumentare.ro, enational.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


13 COMENTARII

 1. Eu fabric ”plastic” si nu bag nici una din substantele alea in el…..deci cine minte? Autooooorul……nu stiu daca sunt 10% reporteri adevarati in tara asta,care stiu ce vorbesc.Informativa baaaaaaaa inainte sa scoateti ceva pe gura(tastatura)

 2. *IO deja esti cazut in ceea ce vor ei sa ne bage si pe noi, vezi, nu gandim toti la fel, ne documentam si citim mult, de asta sunt mai multe persoane care sunt pentru si foarte putini contra. APA nu trebuie sa fie o sursa de castig pentru nimeni.

 3. vad ca oamenii sau obisnuit deja cu aceasta exploatare in masa a prostimi nu doar apa ci tot ceea ce consumam este la un suprapret ,cine stie ce este apa isi da seama imediat ca nu poate sa fie curata fara nici un buletin de analiza,candva nu aveai grija poluarii ,acum se tot vorbeste de poluare dar nu se inchide nici o fabrica care polueaza,santem prostiti si inselati prin tot ce se vinde,piata apartine unor corporatii care manipuleaza totul,alimentatie, electronice, petrol industrie medicina ,santem mai rau ca sclavii din toata tehnologia si descoperirile stiintifice omul nu beneficiaza de nimic,doar exploatare financiara,PROSTEALA DE CARE NU ISI DA SEAMA OMUL ESTE CA TOT CE CUMPERI IL CUMPERI CU LIBERTATEA TA ,SAU CU TIMPUL MUNCIT PENTRU A AVEA ACEL LUCRU SI FACETI O SOCOTEALA SIMPLA DACA CASTIGI 800LEI PE LUNA IMPARTI LA 184 DE ORE ITI IESE 4,34 LEI PE ORA SI CUMPERI CU 2,30 2LITRI DE APA ESTE O EXCROCHERIE .

 4. uitativa la bultinul de analiza de pe sticla de apa care o cumparati sa vedeti ca dateaza de acu 5 sau 7 ani in urma la unele ape . Ce parere aveti de asta e ok aceea apa ?

 5. In primul rand ai termenul de valabilitate care este chiar primul indiciu ca apa imbuteliata este alterata, daca lasi o cana cu apa de izvor in camara, in cateva zile nu o mai poti bea.

  • Total de acord, oricine poate spune orice. Din pacate, astfel de articole nu au surse de informatie valide referitoare la aceste „numeroase teste de laborator”, nu exista atasat niciun buletin de analize, nimic. Asa pot sa zic si eu ca s-au facut teste, numeroase chiar, care arata exact contrariul! Pe cine alegeti sa credeti?
   Este distractiv cum toate articolele de genul asta atentioneaza cititorul de aceasta mare manipulare globala a populatiei in timp ce tocmai ele, articolele in sine, manipuleaza cititorul in a crede ca ceva ni se pregateste, ca ceva ni se ascunde, ca suntem niste cobai etc, etc… E infricosator acest curent de prostime care sufera clar de o manie a persecutiei si a conspiratiei. Nu vi se pregateste nimic, fratilor, calmati-va, nu mai faceti din tantar armasar si gasiti-va o ocupatie relevanta in viata.

   • Aleg să cred mirosul lăsat de un pet gol care sta în soare! Iar dacă degaja mirosuri neplăcute când e gol, îmi dau seama ca emană substanțe și când e plin cu apă! Așa ca lasa dezinformarile! Orice articol bun, care trage un semnal de alarmă, are postaci din ăștia, poate plătiți, care să zică: „Stați liniștiți, acestea sunt dezinformări, din moment ce nu atașează buletine de analiza a apei!” Zicea cineva mai sus ca nu poți bea o apă lăsată în cana câteva zile! Corect! Apă imbuteliata, însă, o poți bea și după câțiva ani (sic)! Deci, cine minte? Autorul articolului sau aia care susțin ca apa îmbuteliată e bună? Mai analizați!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here