In mai multe localități din Italia au apărut la vânzare case vechi la prețul de 1 euro

1

În ultima perioadă în tot mai multe orașe și sate italiene se găsesc case aproape în ruină, abandonate, dar care pot fi salvate și restructurate. Astfel, mai multe localități italiene, au decis să pornească un proiect care să dea viață acestor case părăsite, astfel încât să nu distrugă echilibrul urban din zonă.

O inițiativă care poate fi soluția ideală pentru cine nu are mulți bani de investit, dar vrea totuși o locuință. Astfel, în Salemi (Trapani ), Gangi ( Palermo ) și Carrega Ligure (Alessandia ) propun vânzarea unor case la prețul de 1 euro în schimbul restructurării lor.

Conform site-ului migreat.it, este vorba despre casele unor persoane care doar pentru a scăpa de sarcina de a le vinde sau restructura au descis să apeleze la Primăria din localitate pentru a intermedia acest act. Obiectivul Primăriilor este de a recupera și valoriza imobilele degradate situate în centrul localității sau în zone de interes general.

Majoritatea caselor în vânzare la 1 euro din aceste localități sunt apartamente pe mai multe niveluri, în unele cazuri vorbim de 60 de m pătrați, ceea ce presupune un cost de restructurare de la 20 la 25 de mii de euro.O propunere inovativă pentru tinerele cupluri în căutarea unui acoperiș deasupra capului sau pentru cei care au copii și vor să le asigure acestora un viitor mai bun, cumpărându-le deja o casă pe care încet, încet o vor pune la punct. O cifră simbolică de 1 euro în schimbul unei case de restructurat.

Condiții de cumpărare:

  • nu sunt condiții privind rezidența, toată lumea poate participa indiferent unde locuiește sau unde cumpără;
  • pentru a cumpăra este nevoie de elaborarea unui proiect de restructurare și revalutare a casei în termen de 365 de zile de la cumpărare;
  • cine cumpără trebuie să plătească cheltuielile notariale pentru înregistrarea imobilului, etc.

Casele trebuie restructurate in termen de 365 de zile. Pentru alte informatii contactati primariile din localitatatea unde va intereseaza.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

1 COMENTARIU

  1. In Italia de sud este acest fenomen dar problema este ca proprietari nu mai pot supravietui material (saracie acuta ,statul strange surubul )Oameni parasesc proprietatile si pleaca in SUA ,Anglia .Saracia economica a cuprins si nordul .Este o problema pe care Italia nu o poate gestiona .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here