În România există un sat in județul Alba unde cârciumele sunt interzise

0

Articole adăugate recent

Această rânduială se respectă cu strictețe într-un sat din județul Alba. Localitatea Limba din Alba are oameni gospodari care s-au revoltat atunci când cineva a anunțat că ar dori să înființeze o cârciumă. Încălca, astfel, o lege nescrisă a localității. Ea este respectată cu sfințenie de multă vreme.

Comunitatea de aici mai dă și alte semne de omenie.

În anul 2007, când turla bisericii, cu o vechime de peste 70 de ani era gata să cadă, sătenii au adunat materiale, au strâns bani pentru meșterii de la Recaș și i-au chemat să facă reparațiile.

Responsabilitățile și le-au împărțit fără prea mare șovăială: s-a hotărât cine aduce cuiele, cine vine cu tabla și cine face de mâncare pentru muncitori.

Tot în același an, ei s-au organizat au construit un podeț care face legătura cu o zonă unde aveau terenuri agricole.

În 2011 au strâns bani pentru o femeie din sat care avea nevoie de o operație de inimă,iar după câteva luni, au strâns fonduri pentru a trimite 11 copii ai unor familii nevoiașe într-o tabără.

Spiritul civic al localnicilor din satul Limba este nealterat de zeci de ani. În anii `70, sătenii au ridicat singuri căminul cultural, iar câțiva ani mai târziu au participat la lucrările de canalizare săpând șanțuri pe toate străzile și făcând un bazin pentru captarea apei.

Cei din Limba au chiar și un site, limbenii.ro, în care sunt prezentate realizările comunității.

Sursa: greatnews.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Până când să mai suportăm? Semnați aici pentru ieftinirea adausului comercial la carburanți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here