Înainte de potop, oamenii trăiau și 900 de ani, dar acum, cei mai multi, de-abia ajung la 70

1

Articole adăugate recent

Potopul lui Noe a fost o catastrofă pentru planeta noastră. Nu doar în Biblie se scrie despre potop, ci şi în alte surse străvechi, ca, de exemplu, în scrierile lui Platon. Acesta  spunea că potopul a avut loc în jurul anului 9.600 î.Hr.

În Bibliei, înainte de potopul lui Noe, se consemna faptul că oamenii trăiau în jur de 900 de ani. După potop, vârsta medie a unui om a scăzut dramatic la doar 70 de ani. Ce s-a întâmplat?

Cercetătorul Alexander Tollmann, afirma că acest fapt s-a datorat unei plante.

Cercetătorii spun că la capătul cromozomilor noştri se găsesc telomerii, o regiune de ADN repetitiv. Celulele normale nu se pot divide decât dacă telomerii sunt destul de lungi. Vârsta actuală a omului se datorează reducerii lungimii telomerilor cromozomilor. Telomerii devin mult prea scurţi pentru ca celula să le recunoască, iar celula va muri fără să poată fi înlocuită.

Enzima denumită telomeraza e cea care menţine telomerii la o anumită lungime. E posibil ca înainte de potopul lui Noe să fi existat în ecosistemul Pământului o plantă (sau poate mai multe) care să fi activat enzima telomeraza. După potop, planta a devenit mai rară şi mai puţin consumată de către om, şi astfel, treptat, telomerii şi-au redus lungimea până la nivelul actual. Aşadar, oamenii au început să trăiască mult mai puţin, până la nivelul actual de doar 70 de ani.

Alte persoane sunt de părere că schimbarea stilului de viață și transformările climatice sunt răspunzătoare de scăderea dramatică a duratei de viață.

Sursa: secretulcunoasterii.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Priviti cum ne îmbolnăvește pâinea pe care o luăm din comerț

1 COMENTARIU

  1. Greşit! Nu oamenii, la modul general, ci anumiţi oameni atingeau vârste considerabile. Care sunt aceştia? Sunt consemnaţi în Biblie şi în alte cărţi sfinte, care pomenesc despre vremuri pierdute în negura timpului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here