„Coloana diavolului” din Milano: dacă pui urechea pe coloană, poţi auzi sunetele iadului

În marmură au rămas urmele coarnelor necuratului

0

Articole adăugate recent

În imediata apropiere a bisericii Sfântul Ambrozie din Milano, Italia, există o coloană de marmură albă găurită în două locuri. Conform legendei, diavolul a încercat să-l atragă în ispită pe Sf. Ambrozie, dar încercarea sa a dat greș. De necaz, diavolul a lovit columna cu capul, iar în marmură au rămas urmele coarnelor sale.

Legenda spune că, de atunci, în noaptea ajunului de Paşti, diavolul vine într-o căruţă şi trece prin faţa Bazilicii, trăgând cu el sufletele păcătoșilor în iad. Aparent, legenda este destul de faimoasă pentru a atrage mai mulţi satanişti în acea perioadă a anului. De asemenea, tradiția populară mai spune că găurile din coloană miros a sulf, iar cel care pune și urechea pe coloană poate auzi sunetele iadului.coloana-diavolului-1

Istoricii spun însă altceva. Ei cred că această coloană a fost folosită pentru încoronarea împăraților germani. Acolo, Sf. Împărat al Imperiului Romano-German jura că va fi ascultător față de papă și de Biserica Romană-Catolică în lucrurile efemere și spirituale.

Sursa: Secretele lui Lovendal

 


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here