Articole adăugate recent

Indonezia a găsit soluţia pentru eliminarea corupţiei din închisori. Paznicii vor fi crocodili, peşti piranha şi tigri.

Șeful agenției indoneziene de combatere a drogurilor, Budi Waseso, a propus construirea unei închisori pentru traficanți de droguri pe o insulă păzită de crocodili, precizează Agenţia France-Presse.

El a oferit şi o explicaţie pentru această propunere inedită: aceste reptile, contrar oamenilor, nu cedează în fața tentativelor de corupție din partea traficanților care încearcă să evadeze. A adăugat chiar că va merge personal pe mai multe insule ale arhipelagului indonezian în căutarea celor mai feroce crocodili pentru a păzi închisoarea.

Prea puțin impresionat de reacțiile batjocoritoare de pe rețelele de socializare, inclusiv de cea a unui ministru care a considerat ideea sa o glumă, Waseso a mers mai departe spunând că reptilele ar putea fi ajutate în misiunea lor de tigri și pești piranha, cunoscuți pentru voracitatea lor.

„Se poate recurge și la piranha și, ținând seama că personalul închisorii nu va fi probabil destul de numeros, putem utiliza și tigri”, a afirmat Waseso, citat de presa locală.

Un purtător de cuvânt al agenției antidrog, Slamet Pribadi, a confirmat vineri propunerea lui Waseso, răspunzând celor care se îndoiesc de proiectul acestuia: „Inițiativa este serioasă, nu este glumă. Traficul de droguri este o crimă extraordinară, de aceea și lupta împotriva lui trebuie să fie extraordinară”, a declarat el pentru AFP.

Zeci de condamnați la pedeapsa capitală pentru trafic de droguri în Indonezia așteaptă execuția în culoarul morții.

În pofida unor legi dure împotriva traficanților de stupefiante, printre cele mai severe din lume, drogurile circulă pe scară largă în închisori, corupția fiind semnalată în rândul deținuților, al paznicilor și polițiștilor, amintește AFP.

Sursa: AGERPRES


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Din China, începe iarăși. Va fi din in ce în ce mai rău. Aici curentul electric este raționalizat, iar oamenii mănâncă la lumina telefoanelor mobile
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here