INFP a lansat aplicația care te anunță cu 30 de secunde înainte de producerea unui seism

0

Potrivit dcnews.ro, Institutul Naţional pentru Fizica Pămânului a lansat un program online care te anunță cu 30 de secunde înainte de a se produce un cutremur, alerta apărând doar la cutremure de peste 4.5 grade pe scara Richter.

În momentul producerii unui cutremur în zona Vrancea de peste 4,5 grade pe scara Richter, în partea de sus a paginii veţi vedea fereastra secundelor rămase până la momentul resimţirii undei seismice în Bucureşti, în medie de 25- 30 de secunde.

Seismograful din imagine va oscila cu posibila magnitudine a cutremurului şi se vor afişa informaţiile specifice seismului – adică veţi şti cât de puternic este.

De asemenea, sfera va indica culoarea roşie – în lipsa unei mişcări seismice culoarea este verde.

Titlul paginii se va schimba succesiv, afişând textul „Atenţie, cutremur„, iar aplicaţia va emite un semnal sonor specific.

Ultimul cutremur major, Conform Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), s-a produs in noaptea de 27-28 decembrie 2016,  la 97,5 kilometri adâncime și a avut magnitudinea de 5,2 pe Richter, unda seismica fiind resimtita in mai multe județe din țara, inclusiv in Republica Moldova, Bulgaria si Turcia.

Aplicația este în FAZA de testare și poate fi accesată la adresa ALERTA SEISM


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here