Articole adăugate recent

Inevitabilul se va produce. Pe fondul creșterii uriașe a numărului de infectări cu noul coronavirus, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cere măsuri drastice.

Conform OMS, ţările ar trebui să ia în considerare impunerea din nou a unor restricţii stricte de mișcare a populației în condițiile în care numărul cazuri de Covid-19 s-a dublat la nivel mondial în ultimele 6 săptămâni.

Potrivit mediafax.ro, Dr. Michael Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că ţările ar trebui să intre din nou în carantină.

Cu toţii vrem să evităm ca țările să revină la închidere totală, nimeni nu îşi dorește asta, dar exista situații în care aceasta este singura opțiune”, a declarat Ryan.

Odată ce restricțiile au fost ridicate, a existat întotdeauna riscul ca boala să înceapă să se răspândească din nou”.

OMS a recomandat ţărilor să se deschidă încet, cu precauţie. Ryan a spus că ţările ar trebui să fie „gata să meargă înapoi sau înainte” în funcție de numerele de cazuri pe care le au.

De asemenea, doctorul a mai comparat focarele de coronavirus cu incendiile forestiere: focurile mici sunt uşor de stins, dar greu de identificat. În acest context, aceasta a sfătuit fiecare ţară şi comunitate să pună în aplicare un sistem în care să poată detecta „micile focare”, putând astfel să blocheze doar zone mici pentru a conţine virusul.

„Trebuie să accepte faptul că în situația noastră actuală este foarte putin probabil să putem eradica sau elimina acest virus. Când virusul este prezent, există riscul de răspândire”, a mai adaugat el.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Din 15 mai s-ar putea da drumul la nunți și petreceri în România
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here