Inventator român medaliat cu AUR la Geneva, pentru o invenție ce ar putea revoluționa lumea auto: „Ar fi foarte bine ca aceste invenţii să fie puse în practică în România, nu în alte ţări”

0

Articole adăugate recent

Inginerul român Corneliu Birtok Băneasă a primit medalia de aur şi un premiu special din partea unei asociaţii profesionale de ştiinţă şi tehnologie din Hong Kong (Science & Techology Parks Corporation) pentru o invenţie pe care a prezentat-o la Salonul internaţional de invenţii de la Geneva, informează AGERPRES.

Inventatorul din Deva a propus un dispozitiv care se numeşte „deflector termic” şi care se foloseşte la echiparea autovehiculelor pe timp de vară cu scopul de a reduce pierderile de putere ale motorului din cauza temperaturilor ridicate de afară.

„Juriul a apreciat faptul că prin aplicarea invenţiei se reduc consumul de carburant şi noxele poluante, faptul că este o invenţie brevetată şi, nu în ultimul rând, că este parte a unui studiu de doctorat’, a declarat luni, pentru AGERPRES, Corneliu Birtok Băneasă.  El a explicat că deflectorul termic permite reducerea temperaturii aerului pe galeria de admisie la motor, fapt care duce la optimizarea funcţionării acestuia în zilele de caniculă. În acest fel se obţine o reducere a consumului de carburant cu 7%, dar şi o scădere a noxelor ce sunt eliminate în atmosferă.

Echipa României este bine primită la toate saloanele de inventică din lume.

„Inventivitatea românească îşi spune cuvântul peste tot în lume, nu numai la Geneva. Ar fi foarte bine ca aceste invenţii să fie puse în practică în România, nu în alte ţări, pentru că ar fi păcat să aducem din exterior anumite produse care se pot realiza la noi, pe baza invenţiilor româneşti. Cred că ar fi bine pentru economia noastră ca aceste invenţii, inovaţii, să devină produse autohtone”, a declarat pentru AGERPRES inginerul Corneliu Birtok Băneasă.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Până când să mai suportăm? Semnați aici pentru ieftinirea adausului comercial la carburanți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here