Îşi mai arată Putin muşchii? Spitalele din Moscova sunt în pragul colapsului din cauza coronavirusului

0

Spitalizările cauzate de noul coronavirus înregistrează o creştere puternică la Moscova, unde capacitatea serviciilor de sănătate îşi atinge „limitele”, au avertizat vineri autorităţile, anunță AFP, potrivit Agerpres.

Numărul de cazuri zilnice confirmate a înregistrat vineri un record în Rusia, 1.786. Rusia a raportat în total 11.917 de infectări, dintre care 7.822 numai în Moscova. Numărul total al deceselor este de 94.

„În ultimele zile, numărul spitalizărilor din Moscova, dar şi al pacienţilor cu forma severă a bolii a crescut. Numărul pacienţilor care suferă de pneumonie legată de coronavirus este peste dublul celui înregistrat săptămâna trecută, în creştere de la 2.600 la 5.500 de cazuri”, a declarat Anastasia Rakova, viceprimarul Capitalei.

„Povara pe serviciile de sănătate a crescut brusc. În prezent, spitalele şi serviciile noastre de ambulanţă îşi ating limitele”, a adăugat ea, citată într-un comunicat al centrului operaţional pentru lupta împotriva COVID-19 din Moscova.

Într-un interviu acordat agenţiei de presă Ria Novosti, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a precizat că Rusia nu a atins încă apogeul epidemiei. „Nu suntem încă la vârf , ci undeva la baza vârfului şi nici măcar la mijloc”, a precizat el.

„Ca prognostic, singurul lucru pe care îl voi spune este că avem o provocare serioasă în faţa noastră”, a adăugat primarul.

Capitala rusă, cu o populaţie 12 milioane de locuitori, a impus o perioadă de izolare care va dura cel puţin până pe 30 aprilie, în încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus. Decizia a fost apoi preluată de majoritatea regiunilor ruse.

sursa digi 24.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here