La concurență directă cu italienii, românii sunt probabil cei mai proști șoferi din Europa

De fiecare dată când mă repatriez sufăr un fel de șoc. Un fel de „unde plm am ajuns? Un fel de „unde dracu’ se grăbește toată lumea?’”Un fel de „oare îs eu retard sau ei dați pe repede-înainte?

0

Articole adăugate recent

Intr-un articol publicat pe site-ul criticarad.ro, si intitulat „Soferul roman cea mai proastă specie dintre bipede„, semnat de Florin Rusanu, se critică dur șoferii români care, în graba lor de a ajunge unde au treabă, uită de regulile elementare de circulație, mai ales atunci când apasă cu putere pedala de accelerație, producând adevărate tragedii pe șosele. Autorul susține ca a ajuns la concluzia din titlu, bazându-se pe experiența sa de câteva sute de mii de kilometri făcuți prin Europa.

Depășiri periculoase, viteze amețitoare prin localități, manevre interzise, intimidarea colegilor de trafic și „dăte-n plm de sărac cu rabla ta” sunt doar câteva dintre atuurile adevăraților șoferi românești.

Chintesența șoferului român prost și grăbit am observat-o în splendoarea ei la o postare de-a lu’ Godină, știți voi, băiatul ăla de la poliție, care a scris o carte, pe care o să o citesc și eu într-o zi. Omul a anunțat pe Facebook o acțiune cu radarele a tuturor polițiilor din UE (implicit Poliția Română), apoi la acuzele unor șoferi a postat poze cu diferite moduri în care sunt camuflate radarele prin țările cu apă mai călduță și, în final, neputincios, a încercat să o dea la pace cu șoferii „nucăbetmen”.

Autorul continuă critica dura adresată șoferilor români, amintind de o postare a celebrului polițist Godina:

În fine…am înțeles că mă bat cu morile de vânt. O să îmi văd de treaba mea în continuare, o să anunț în continuare părinți că şi-au pierdut copilul sau pe cineva drag în accident, o să lipesc în continuare etichete cu nume si CNP la morgă pe cadavrele proaspăt scoase dintre fiarele contorsionate. Voi căutați în continuare motive pentru care viteza nu trebuie respectată, când depăşiți viteza dați vina pe polițist că nu are caschetă, vedeți dacă are ordin de serviciu, căutați vina în oricare altă parte, dar nu la voi. Voi ați mers tare că n-avem autostrăzi, că nu era radarul la vedere, că nu v-a anunțat nimeni că e radar (deși aveți permis de conducere şi ar trebui să cunoaşteți deja limitele de viteză şi semnificațiile indicatoarelor).

Analiza asupra „șoferului român” este îndreptată către acei șoferi care au comentat pe marginea postării lui Godina.

<<Citiți din comentariile de la postarea respectivă, să vedeți cât gândesc unii. Adică omu’ le spune într-un mod mult mai elegant „băi, respectați viteza legală, în primul rând pentru propria siguranță, că, deși gândiți cât niște muște, n-ar fi bine să muriți ca ele, striviți de parbriz!” și ei o ard tot cu „autostrăzi, infrastructură, normă de amenzi, autostrăzile din vest etc”.

Tembelii nu realizează că chiar dacă, prin absurd, ei ar fi feriți de greșeli, că au experiență și sunt șoferi buni, comentariile alea sau stilul lor de condus mai pot fi văzute și de copii de 18 ani cu permisul proaspăt luat și zero kilometri experiență. Și ăia ce zic? „Uite frate, că e în regulă să rupem kilometraju”, că așa zic ăștia cu experiență la volan, că e dreptul nostru, s-0 sugă miliția care stă cu radaru-n boscheți!

Și-apoi vine ăla tânăr cu viteză și fără experiență și le omoară copiii când ies de la grădi/școală sau intră-n ei și le împrăștie familiile pe asfalt și-atunci dau vina pe stat, că ce stat îi ăsta în care ești omorât nevinovat pe drum?

Nu, man, ei n-au nici o vină, că doar ei sunt șoferi buni, care nu încalcă regulile de circulație decât cu bun simț…”>>

Citiți mai multe pe criticaarad.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Până când să mai suportăm? Semnați aici pentru ieftinirea adausului comercial la carburanți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here