Labirint antic subteran descoperit în Egipt: 3000 de camere pline cu hieroglife

0

Articole adăugate recent

O echipă mixtă de arheologi belgieni şi egipteni a mers la Hawara, în Egipt (55 de mile la sud de Cairo) pentru a dezlega enigma unui labirint subteran pierdut, descris de mulți autori clasici ca Herodot și Strabo.

Expediţia numită „Mataha” (Mataha = „labirint” în limba arabă) a avut loc în anul 2008 şi a confirmat prezența unui templu subteran la sud de piramida lui Amenemhat III. Acest faraon a domnit între anii 1860 – 1814 î.e.n. Perioada sa de domnie este considerată „Epoca de Aur” a Regatului de Mijloc.

Piramida lui Amenemhat III are o înălţime de 58 de metri, iar părţile laterale au o lungime de aproximativ 100 de metri. Marele templu mortuar care se afla iniţial în apropierea acestei piramide, se crede că a format baza „labirintului”.

Templul legendar descoperit conţine 3000 de camere pline de hieroglife și picturi.

Nisipul din Hawara a fost scanat folosindu-se cel mai înalt nivel de tehnologie pentru a dezvălui secretele din trecut şi pentru a găsi clădirea legendară pierdută de două milenii în nisipurile Egiptului antic.

Deşi tehnicile de penetrare a solului sunt utilizate de arheologi de ani de zile, echipa expediţiei „Mataha” a fost prima care a aplicat această tehnologie la Hawara.

Detalii privind expediţia puteţi urmări în materialul video următor:

Labirintul din Egipt reconstruit digital:

Sursa: The Seven Tales

 


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
De câte ori pe an au voie sa facă dragoste creștinii adevărați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here