Articole adăugate recent

O echipă mixtă de arheologi belgieni şi egipteni a mers la Hawara, în Egipt (55 de mile la sud de Cairo) pentru a dezlega enigma unui labirint subteran pierdut, descris de mulți autori clasici ca Herodot și Strabo.

Expediţia numită „Mataha” (Mataha = „labirint” în limba arabă) a avut loc în anul 2008 şi a confirmat prezența unui templu subteran la sud de piramida lui Amenemhat III. Acest faraon a domnit între anii 1860 – 1814 î.e.n. Perioada sa de domnie este considerată „Epoca de Aur” a Regatului de Mijloc.

Piramida lui Amenemhat III are o înălţime de 58 de metri, iar părţile laterale au o lungime de aproximativ 100 de metri. Marele templu mortuar care se afla iniţial în apropierea acestei piramide, se crede că a format baza „labirintului”.

Templul legendar descoperit conţine 3000 de camere pline de hieroglife și picturi.

Nisipul din Hawara a fost scanat folosindu-se cel mai înalt nivel de tehnologie pentru a dezvălui secretele din trecut şi pentru a găsi clădirea legendară pierdută de două milenii în nisipurile Egiptului antic.

Deşi tehnicile de penetrare a solului sunt utilizate de arheologi de ani de zile, echipa expediţiei „Mataha” a fost prima care a aplicat această tehnologie la Hawara.

Detalii privind expediţia puteţi urmări în materialul video următor:

Labirintul din Egipt reconstruit digital:

Sursa: The Seven Tales

 Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Cum ar putea reveni la școală din toamnă toți elevii României, conform unui document oficial de la Institutul pentru Sănătate Publică?
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here