Lăsați bunicii să-și petreacă mai mult timp cu nepoții lor! Studiile arată că vor trăi mai mult

1

Pentru cei mai multi dintre noi, familia este extrem de importanta si ne ajuta sa ne dezvoltam sănătos, psihic si fizic. Insa iată cat de importanta e relația pe care o au bunicii cu nepoții lor, si cum este reciproc avantajos ca aceștia sa petreacă mai mult timp împreuna.

S-a demonstrat ca oamenii care trăiesc izolat si se simt marginalizați au probleme in a-si desfășura activitățile de zi cu zi, le scade mobilitatea, iar sănătatea li se deteriorează mai ușor.

Relația bunic-nepot este mai importanta decât îți imaginezi

Oamenii de știința au demonstrat totodată ca elevii de clasa a cincea sau a șasea care au o relație solida cu mama lor se simt mai putin singuri, au prietenii mai solide si sunt acceptați mai ușor de anturajul lor, în comparație cu cei înstrăinați de mama lor.

In urma cu 3 ani, un studiu desfășurat in Boston a analizat efectele pe care bunicii și a nepoții le au unii asupra celorlalți, dacă exista o relație bine consolidata.

Studiul a implicat 374 de bunici si 356 de nepoți adulți, iar datele au fost culese pe parcursul a 19 ani, din 1985 pana in 2004.

Autorii studiului au descoperit astfel ca relațiile mai puternice dintre bunici si nepoți reduc simptomele de depresie in ambele tabere. Totodata, oamenii de știință au mai descoperit si faptul ca, doar in ceea ce-i privește pe bunici, simptomele de depresie se accentuau atunci când primeau ajutor, însă nu aveau pe cine sa ajute si ei, la rândul lor.

Astfel, concluzia trasa de cercetatori a fost ca bunicii prefera mult mai mult sa ofere decat sa primeasca. Isi doresc sa fie implicati in viata nepotilor lor.

Autorul studiului trage un semnal de alarma, in acest sens:

„Părintii ar trebui sa fie conștienți de rolul de „paznici” ai relației dintre bunici si nepoții lor. Ar trebui sa mai fie conștienți si de potențialul bunicilor de a fi o resursa neprețuita în viata copiilor lor, mai ales daca familia trece printr-o schimbare, precum divorțul sau refacerea vieții. Uneori copiii simt ca se pot exprima mai ușor in fata bunicilor lor si le pot împărtăși mai multe din problemele si dilemele lor.”

In concluzie, dacă esti părinte, retine ca bunicii sunt foarte importanți în viata copiilor tai. Ar trebui sa mediezi relația dintre cele doua generații si astfel familia va fi mai fericita, per total.

Sursa articolului bzi.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here